Сьогодні, 8 вересня – День посиденьок на кухні

 

 

 

 

Яке свято 8 вересня 2020

Цього дня світ відзначає Міжнародний день грамотності, Всесвітній день фізіотерапії, Міжнародний день солідарності журналістів та День посиденьок на кухні.

В Іспанії – День волонтера, в Андоррі – Національний день, на Мальті – День перемоги, у Литві – День подяки за свободу і незалежність, у США – День амперсанда.

Пам’ятні дати 8 вересня, річниці та події

У 1504 році у Флоренції була встановлена скульптура Давида – шедевр геніального Мікеланджело. У 1522 році було завершено першу навколосвітню подорож, розпочату під керівництвом Фернана Магеллана. З п’яти кораблів назад повернувся лише один – «Вікторія» під командою баска Елькано, а з 265 осіб, які вирушали в плавання, благополучно повернулися на батьківщину тільки 18. У 1636 році був заснований Гарвардський університет, найстаріший з університетів Нового Світу.

У цей день художники вперше виставили в Луврі свої картини

У 1791 році в паризькому Луврі художники вперше виставили на огляд свої картини. У 1886 році був заснований Йоганнесбург, нині найбільше місто ПАР. Спочатку це було поселення золотошукачів. У величезному міському районі Соуето, де колись жили Десмонд Туту і Нельсон Мандела, тепер відкрито Будинок-музей Мандели. Познайомитися з історією боротьби південноафриканців з сегрегацією можна в Музеї апартеїду та в колишньому тюремному комплексі на пагорбі Конституції. У 1888 році був зіграний перший матч Англійської футбольної ліги. У 1906 році американський винахідник Роберт Тернер презентував поворотну каретку для друкарської машинки. У 1921 році була коронована перша міс Америки – Маргарет Горман. Перший конкурс «Міс Америка» відбувся в Атлантік Сіті. Але тоді він називався інакше – «Чарівність Атлантік Сіті». Як приз Горман отримала золоту статуетку русалки вартістю 1500 доларів. Наступного року конкурс був перейменований на «Міс Америка», а Маргарет Горман отримала цей титул заднім числом.

Перші конкурси краси в Атлантік Сіті проводилися переважно з метою залучення туристів. Горман намагалася відстояти свій титул у 1922 і 1923 роках і, хоча їй не вдалося цього зробити, вона залишилася загальною улюбленицею. Кілька років тому вона вийшла заміж за бізнесмена Віктора Кахілла і була щаслива в шлюбі, чоловік помер у 1957 році. Маргарет Горман прожила все своє життя у Вашингтоні, стала свого роду світською левицею й залишала місто тільки влітку – коли їхала подорожувати. Померла перша «Міс Америка» 1 жовтня 1995 року, їй було 90 років.

Яке сьогодні церковне свято

Сьогодні – день святої мучениці Наталії та її чоловіка Андріана

Православна церква 8 вересня вшановує пам’ять святої мучениці Наталії, а також її чоловіка Андріана. У народі день назвали Наталія Вівсяниця. Цього дня постарайтеся бути якомога більш оптимістичними й налаштовуйте на позитив інших. Краще залишити при собі скарги та капризи.

Що сьогодні не можна робити

Якщо переїсти в день Наталії, можна отримати проблеми у фінансовому плані. Сваритися з кимось – до біди.

Прикмети на 8 вересня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день: – заморозки вранці – до ранньої та холодної зими; – багато горобини – скоро прийдуть морози; – не опало листя берези і дуба – до суворої зими; – грім – до теплої осені. 8 вересня іменини Іменини у Адріана, Георгія, Віктора, Марії, Дмитра, Петра і Романа.

unian.ua/lite

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь