Озеро в центрі Ніжина перетворилося на притон для наркоманів

 

 

 

 

Використані презервативи та шприци, «бульбулятори», гори сміття – неподалік від історичного центру Ніжина висихає озеро, а територія навколо нього перетворилась на притон для наркоманів.

Мешканці вулиці Обїжджа, які живуть неподалік водойми, кілька разів намагалися власними силами провести її до ладу. Втім, без спецтехніки всі зусилля виявились марними.

«Ми намагалися власними силами провести благоустрій водойми, однак без спецтехніки це виявилось марною тратою часу», – йдеться у колективному листі, адресованому міському голові Ніжина Анатолію Ліннику.

Ніжинці стверджують, що чотири роки тому з міського бюджету на благоустрій озера було виділено кругленьку суму, однак все закінчилося обрізкою кущів та дерев. Водойми ж ніхто не чистив.

Замість гнізд птахів — гнізда випивак

Нині озеро вже практично висохло, а всього кілька років тому тут гніздували птахи та ще живуть черепахи. Довколишня територія перетворилась на притон під відкритим небом для наркоманів, які тут, вочевидь, не тільки колються та нюхають, а й розмножуються. Інакше звідки на траві така кількість використаних презервативів?

«На цьому місці регулярно збираються компанії, які розпивають спиртне, а пусті пляшки розкидають по кущах та викидають у воду, – обурюється одна з місцевих мешканок, яка побажала залишитись анонімною. – Правоохоронцям до всього цього байдуже, а ми переживаємо не тільки за навколишнє середовище, але й за наших дітей. Увечері вулицею стало страшно ходити».

Цікаво, що поруч із озером стоять два контейнери, але для любителів випити на природі це не надто вагомий аргумент. Втім, одна річ – сміття та ті, хто його викидає, інше питання – приведення озера в цивілізований стан і контроль за дотриманням благоустрою. Останнє – компетенція місцевої влади. До того ж у Ніжині – місті обласного значення – є ціла інспекція з благоустрою, однак її працівникам, вочевидь, важливіше бабусь під базаром ганяти, ніж наркоманів і алкоголіків у рекреаційних місцях.

У черепах вже не так багато часу для виживання

Шкода черепах, які дивом виживають у болоті, що розташоване в центрі міста.

Колективне звернення небайдужі ніжинці зареєстрували в міській канцелярії та з нетерпінням чекають не лише на відповідь, але й на дії з боку влади.

Джерело: bilahata.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь