Водіїв можуть змусити здавати на права повторно: кого це стосується і в чому причина

 

 

 

 

В Україні водіїв деяких категорій можуть змусити перездати іспити на права. Це стосується тих водіїв, у яких є категорія С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, зокрема – водії автобусів і вантажних автомобілів.

На сайті міністерства інфраструктури з’явився проєкт наказу, який регламентує новий порядок щодо водійських посвідчень деяких категорій. Якщо цей наказ буде прийнятий, то всі водії автобусів і вантажних автомобілів будуть змушені кожні п’ять років проходити навчання і складати іспити, і в обов’язковому порядку – перездати на права.

“Водії транспортних засобів, які до набрання чинності цього наказу отримали водійське посвідчення категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси.

Підтвердження професійної компетентності водіїв здійснюється шляхом здачі тесту після проходження підготовчих курсів у Навчальному центрі. Необхідні знання, уміння і навички водії набувають з допомогою теоретичних та практичних занять за очною, дистанційною, або в поєднанні таких форм отримання освіти. Підготовка водіїв за початковою програмою може проводитися за дуальною формою отримання освіти”, – сказано в проєкті документа.

Зазначається, що тривалість підготовчих курсів, в залежності від програми підготовки, складуть від 35 до 280 годин.

Джерело: pmg.ua/life

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь