Менше, ніж учора: скільки за добу у Ніжині захворіли на коронавірус

 

 

 

 

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 21 вересня в області зафіксовано 84 нових випадків COVID-19

Захворювання виявили у 20 чернігівців, 17 жителів Бахмацького району, 16 ніжинців, 11 жителів Сновського району та шести з Борзнянського. По чотири випадки інфікування зафіксовано у Носівському та Чернігівському районах, по два – у Бобровицькому та Срібнянському, по одному – у Коропському і Корюківському районах. З них 11 осіб перебуває на госпіталізації.

За минулу добу в області зафіксовано п’ять летальних випадків. Від COVID-19 померли 55-річна та 60-річна жительки Бобровиці та 66-річна чернігівка. Всі вони мали супутні патології, які ускладнили перебіг хвороби. Від основного захворювання померли 79-річний житель Городнянського району та 66-річний з Чернігівського. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

Тестування підтвердили відсутність захворювання у 77 осіб, яким діагностували COVID-19. Одужали 17 ніжинців, одинадцять прилучан, шестеро жителів Козелецького району, двоє зі Сновського та один із Сосницького районів. Дев’ять хворих одужали у Бобровицькому районі та стільки ж у Чернігові, по сім одужавших у Куликівському і Чернігівському районах, по чотири – у Борзнянському та Ічнянському. З них 15 лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 3356 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 1537 пацієнтів одужали;
– 1558 — лікуються амбулаторно;
– 198 — перебувають на госпіталізації у медзакладах;
– 51 летальний випадок;
– 12 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 1756 активних випадків коронавірусної інфекції.

За минулу добу проведено 406 ПЛР-досліджень та 666 ІФА-тестів.

 Нагадуємо від сьогодні в Чернігівській області діють такі рівні епідемічної небезпеки: “жовтий” рівень – міста – Чернігів та Прилуки, райони – Бахмацький, Ічнянський, Козелецький, Прилуцький, Сновський, Срібнянський, Талалаївський, Чернігівський, “помаранчевий” рівень – Борзнянський, Куликівський та Ніжинський райони, у «жовтій»: міста – Чернігів та Прилуки, “червоний” рівень – Ніжин та Носівський район. Нагадуємо про важливість виконання рекомендацій МОЗ. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь