Прийом у уролога: особливості підготовки, огляду і вибору лікаря

 

 

 

 

Патології сечостатевої системи приносять людині досить багато дискомфорту й негативно впливають на якість життя. Лікуванням в цій області займається лікар-уролог. Причому сучасна урологія ділиться на чоловічу, жіночу та дитячу. Такий поділ обумовлено особливостями фізіологічної будови й віковими змінами. Як правило, хворий дізнається про наявність проблем за такими ознаками: ріжучий біль при сечовипусканні, відчуття печіння, виділення, свербіж. При таких симптомах, візит до уролога обов’язковий. Тільки фахівець зможе встановити діагноз та призначити ефективне лікування.

Як підготуватися до прийому?

Почнемо з урологічного візиту чоловіків. Сильним світу цього слід перед приходом провести гігієнічні процедури, й відмовитися від сексу за 2 доби. Також варто відмовитися від вживання анальгетиків. Всі перераховані заходи являються обов’язковою частиною й у жінок. Під заборону потрапляють й спринцювання дезінфікуючими розчинами, адже основна мета ― постановка точного діагнозу.

Що відбувається на прийомі?

Перше обстеження завжди починається з бесіди. Лікар збирає інформацію про загальний стан пацієнта, вислуховує скарги, аналізує спадкові захворювання. Далі уролог проводить огляд статевих органів на наявність видимих змін (почервоніння, виділення, виразки), та в разі потреби виконує ректальну пальпацію. У чоловіків вивчається статевий член, пахові лімфатичні вузли й мошонка. Береться мазок з уретри для проведення загального аналізу.

Відносно жінок, то при першому візиті пацієнтка повідомляє про скарги й «погані» симптоми. Після лікар проводить пальпацію сечового міхура й нирок. Додатково проводиться огляд статевих зовнішніх органів, береться на аналіз виділення з уретри.

За необхідності будуть призначені лабораторні аналізи та інструментальні методи діагностики: УЗД, рентгенографія, урографія, пункційна біопсія та інші. Тільки за отриманими даними лікар виставляє діагноз й призначає лікування.

Як і де знайти гарного уролога?

Вибір хорошого фахівця ― запорука постановки точного діагнозу та ефективного лікування. Багато позитивних відгуків отримав уролог Мельничук Ярослав Миколайович, який є частиною професійної команди київського центру «Мед Сіті». Лікар проводить різні види хірургічного втручання на статевому члені, придатках, яєчках, передміхурової залози, мошонки, сечового міхура. Більше інформації про вміння фахівців багатопрофільної клініки ви знайдете на сайті.

Крім навичок й умінь фахівця, важлива й технічна оснащеність. В центрі всі операції проводять за допомогою нового високоточного обладнання, що підвищує в рази рівень постановки діагнозу й виконання хірургічного втручання.

Для збереження здоров’я і жінки, і чоловіки повинні щорічно проходити профілактичний огляд у уролога. Навіть при відсутності видимих симптомів, адже багато захворювань на початкових стадіях не дають про себе знати. Тільки виявлення їх на ранніх стадіях дозволить оперативно надати кваліфіковану допомогу та уникнути багатьох негативних наслідків.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь