Тетяна Гур’єва: За кордоном змінила своє життя, тепер хочу змінити Ніжин

 

 

 

 

Хтось їде за кордон заробляти гроші, і повертаючись, продовжує жити звичайним життям. Для когось це – новий досвід, який допомагає назавжди змінити життя. Так було і для ніжинки Тетяни Гур’євої. Народилась на Черкащині й про Ніжин зовсім нічого не знала. Та поїхавши на заробітки до Північної Ірландії, відкрила для себе багато нового.

«Для мене тоді відкрилась нова сторінка життя. Дотепер згадую ці роки з усмішкою на обличчі. Їхала, аби заробити на втілення мрії – купити автомобіль, а здобула набагато більше – кохання всього життя. Працювала я в Ірландії на грибній фермі. Не скажу, що було легко, але працювати в тих умовах було цікаво і приємно. Та незабаром я змінила роботу і почала працювати в закладі харчування. Мій керівник був волонтером з великої літери. Він з тих, хто не лише вкладав кошти у благодійність, а безпосередньо, брав участь у самому процесі – будував школи в Африці. Це перевернуло мою свідомість і надихнуло», – розповідає Тетяна.

Перевернуло не лише свідомість, але й життя. Того ж року жінка зустріла свого майбутнього чоловіка.
«Ми познайомились, і я дізналась, що він з Ніжина. З ним мали абсолютно однакові погляди на життя і повернувшись до України, він забрав мене у Ніжин. Місто прекрасне, воно мені сподобалось, але дуже не вистачало тієї обстановки, до якої звикла в Ірландії. Я була вражена тим, як люди ставляться до навколишнього середовища. Вони сортують сміття, і роблять це не «з під палки», а з чітким усвідомленням, що вулиця – це також їхній дім. Дуже хочеться, аби ніжинці поступово, але ментально виходили на такий рівень», – своїми враженнями поділилась жінка.
Зараз Тетяна виховує двох діток, але продовжує бути активною громадянкою.
«Я чудово усвідомлюю, що те, яким повітрям дихатимемо завтра, залежить від нас. Тому, повернувшись з іншої країни вирішила стати волонтером і стала учасником ГО “Ітерум Енерджи”. Організація займається екологічними проєктами, серед яких і озеленення. Хочеться бути корисною суспільству, а тому, приєднавшись до команди ВО «Батьківщина», маю за мету  покращити екологічну інфраструктуру міста».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь