Названо медичні документи, які українці можуть отримати онлайн

 

 

 

 

Поки що таких документів п’ять

Вже у цьому році українці зможуть отримати низку необхідних медичних документів онлайн, що значно спростить процедуру їх оформлення та подальше користування цими документами.

Про це заявив в.о. начальника відділу взаємодії із зовнішніми системами та реєстрами Департаменту розвитку електронної системи ОЗ Євген Батура. 

“У 2020-2021 роках в електронному форматі можна буде отримати та користуватися довідкою про народження дитини,довідкою про тимчасову втрату працездатності, довідкою про смерть, лікарським висновком для отримання водійського посвідчення та довідкою МКФ для реабілітації та визначення груп інвалідності”, – сказав Батура.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні для пацієнтів стало доступне електронне направлення до лікаря. З початку року українцям уже видали 7,5 млн електронних направлень, за якими вони можуть безкоштовно отримати консультацію лікаря-спеціаліста.

Як ми писали раніше, найближчим часом українки матимуть змогу отримати довідку про народження своїх малюків в електронному вигляді. Вона буде давати змогу не лише оформити свідоцтво про народження дитини, а й скористатися цілим рядом корисних послуг.

Джерело: greenpost.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь