Олександр Максимець: з Патріотизмом у серці і справах по життю

 

 

 

 

Бути активним протягом всього життя і мати незламну життєву позицію – складна справа й не кожному під силу. Всі хочуть змін та не всі, насправді, до них прагнуть. Те ж саме стосується і Ніжина. Ми часто чуємо з різних кутків критику і вона стає вже невід’ємною частиною розмови між друзями, колегами, за родинним столом та соціальних мережах. Але слова лишаються тільки словами. Людина зовсім іншого крою є ніжинець Олександр Максимець.

Знають його як волонтера і людину справи. Він був першим із ніжинців удостоєний честі  бути нагородженим особисто Патріархом Київським Філаретом Медаллю “За жертовність і любов до України”.

Лише за останні роки на його рахунку десятки благородних гучних та резонансних справ. Згуртувавши людей близьких по духу та півпрацюючи з ДП «Ніжинський лісгосп», зміг викоринити браконєрство як явище у Ніжинському районі. Домігся справедливого покарання тих, хто заради розваги, серед білого дня, розстріляли цілу родину лосів.

Відстояв з командою права громадян, чиї конституційні права намагалися зухвало порушити недобросовісні перевізники. Не побоявся протистояти криміналітету, звільнивши вулиці від наркореклами, в якій просто “потопав” Ніжин.

«Запроторити» за грати маньяка, який забив до смерті дворічну дівчинку, а її старшу сестричку катував протягом двох місяців.

 Більше про це та інше ми запитали власне у самого Олександра.

 Які досягненя за ці роки вважаєте для себе ключовими?

Якщо відповісти загально, то найбільше досягнення вважаю те, коли власним прикладом навчив людей діяти, не залишатися осторонь чужої біди та несправедливості, не бути жертвою, а захищати свої права та цінності. Те що навчили і простимулювали молодь не бути пасивною, а організовуватись і діяти на благо суспільства. Те, що дали зрозуміти слово Патріот і гасло “Слава Україні!”

 

Це не лише мітинги та чергові вишколи, а й акції прямої дії, де формується та гартується характер. Що прибирання парку – це теж любов до своєї землі. Що разом з друзями виявити затримати і передати поліції розповсюджувача наркотиків – це теж Слава Україні! Навіть банальне прибирання парку від сміття – це вже патріотично. Те, що люди дивлячись на нашу діяльність зрозуміли – в будь-якій боротьбі страх не має зупиняти. Він лише повинен ставати обережнішим мудрішим, але не слабким.

Ви з дитинства такий активний? У шкільні роки також домагались справедливості?

Та ні, в шкільні роки я був звичайною дитиною: як і всі займався спортом, трохи шкільної самодіяльності… Нічого особливого та видатного.

Хто для Вас є прикладом по життю?

Знаєте, можливо зараз вас здивую, але ще з шкільних років захоплювався біографією діяльністю, мисленням та світосприйняттям Шарля Де Голя.

 З патріотизмом в серці по життю?

Можна сказати і так. Всі четверо моїх прадідів воювали на фронтах Другої світової війни. Двоє з них не повернулись. З самого дитинства батьки привчили мене любити рідну землю, говорячи, що  – “Твої пращури загинули за те, аби ти жив вільною, щасливою людиною. Так що не осором їх”.

Які плани будуєте на майбутнє?

Планую отримати ще одну вищу освіту, адже завжди потрібно розвиватися і оновлювати свої знання. Наразі стало гострим питання втілення у життя деяких актуальних громадських проектів. Частину з них планую втілити увійшовши до депутатів Ніжинської міської ради. Цього року балотуватимуся від ВО «Батьківщина».

– Це порятунок захисного лісового Масиву по вул. Прилуцькій, адже ліс там вже почав помирати. За ним не доглядають, випилють, засмічують. Через 7/10 років залишаться самі чагарники. Молодих дерев не висаджують.

– Буду ініціювати консервацію і закриття полігону по утилізації твердих побутових відходів, якому місцева влада не може дати ради. Палаюче сміттежвалище постійно отруює більше ніж 5000 населення мікрорайону.

– Вивести роботу з молоддю на новий якісний рівень, адже всі цікаві молодіжні фестивалі і заходи оминають Ніжин стороною і відбуваються то в Чернігові, то в Прилуках.

– Цікавить створення нових сучасних громадських локацій і зон, де можна відпочити розважитись всією родиною. Це і буде найкраще патріотичне виховання, адже в Ніжині останнім часом відкриваються лише заклади, де молоді люди можуть лише “патріотично” випити пива та з’їсти шаурму.

– Також є плани запустити просвітницькій проект “Освітня асамблея”, де всім охочим громадянам будемо розповідати, ознайомлювати, пояснювати і навчати, як писати громадські запити. Допоможемо розібратися в хитрощах законодавства. Та освобвати роботу з програмами проекту “Держава у смартфоні”, про яку люди більш старшого віку тільки чули.

Спілкувалась Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь