Що зроблено Олександром Кодолою для Ніжина?

 

 

 

 

* Імідж

Олександр Кодола за час своєї каденції у Верховній Раді VІІІ скликання залучив на розвиток Ніжина рекордні 54 мільйони гривень. Таких коштів місто ніколи не отримувало.

– Мій пріоритет незмінний – успішне майбутнє Ніжина, – зазначає Олександр Кодола. – П’ять років, за час моєї роботи представником Ніжина у Верховній Раді України, ми з командою підтримували та модернізували ніжинську освіту, медицину, спорт, культур. Розбудовували інфраструктуру, залучали інвестиції, допомагали талантам, ініціативній молоді займалися багатьма іншими добрими справами Тепер я прагну використовувати вже здобутий досвід, аби досягти більшого у розвитку Ніжина як сучасного європейського міста.

 

Освіта потребує постійної уваги з боку міської влади

У 2019 році на базі Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16  “Престиж“ відбулася масштабна реконструкція єдиного в місті плавального басейну. Це один із найбільших проєктів, втілених Олександром Кодолою в Ніжині. На його реалізацію депутат залучив 8,5 млн грн. Басейн не працював майже 20 років. Сьогодні він функціонує і відкритий для усіх дітей міста Ніжина та району.

– Освіта – це та сфера, яка потребує постійної уваги та опіки з боку міської влади, – каже Олександр Кодола. – Тим більше,  що у Ніжині, де стільки талантів, де одні з успішних шкіл, що виховують тріумфаторів ЗНО, переможців багатьох конкурсів.

Олександр Кодола сприяв і відкриттю у Ніжині першого за багато років нового дитячого садка на базі гімназії №16. На його створення депутат залучив з держбюджету майже мільйон гривень. Їх було спрямовано на ремонт приміщення та облаштування садочка: вартість ремонтних робіт склала понад 700 тисяч гривень, а на придбання комплекту меблів, пральної машини, холодильника, електроплити, посудомийної машини та облаштування дитячого майданчика витратили понад 250 тисяч гривень.

Усі школи міста отримали сучасну техніку. На оновлення та модернізацію шкіл і дитячих садків, які роками чекали ремонтів, Кодола залучив 14,1 млн грн. Всього за сприяння Олександра Кодоли в окрузі оновили та облаштували 31 комп’ютерний клас.

 

Оновили медичне обладнання в лікарнях Ніжина 

На розвиток медичних закладів Ніжина Олександр Кодола залучив 11,7 млн грн.

Це були потужні інфраструктурні проєкти, такі як капітальний ремонт відділення пологового будинку та технічне оснащення  усіх медичних закладів міста. Щороку  виділялися сотні тисяч гривень на закупівлю медичної техніки. Наприклад, минулого року в Ніжинській міській лікарні з’явився новий пересувний рентген-апарат, вартість якого склала понад півмільйона гривень. Це вкрай важливо, бо попередній апарат, яким багато років користувалася лікарня,фактично вийшов з ладу.

Також у  Ніжинській  районній лікарні відремонтовано неврологічне відділення.

“Нове, ефективне обладнання має бути у лікарнях міста. Ніжинці не повинні їздити до Чернігова чи Києва на лікування”,- впевнений Олександр Кодола.

Вперше за увесь час української незалежності Олександр Кодола залучив кошти на закупівлю медтехніки для Ніжинського протитуберкульозного диспансеру, яку так потребували як персонал, так і хворі. Однак цього року недалекоглядна влада, скоротила цю вкрай важливу для усього міста та району медичну установу.

 

 Програми “Спортивний Ніжин – здорова нація” та “ З турботою про дітей ”

для дітей та молоді міста

Ще одним пріоритетом Олександрі Кодоли у Ніжині була підтримка спорту та дозвілля.

– Дозвілля і спорт це ті сфери, що допомагають дорослим і дітям відновлювати сили після важкого робочого чи навчального дня, – наголошує Олександр Кодола. – Пʼять років тому ми з командою побачили, що у такому великому місті як Ніжин немає нових безпечних зон відпочинку для дітей, для занять спортом, на це неодноразово вказували і люди. Саме тому ми й започаткували програму по встановленню дитячих і спортивний майданчиків.

 

Народний депутат залучив на розвиток спортивної інфраструктури міста 5,6 млн грн. Серед найбільших об’єктів — футбольні міні-поля із штучним покриттям на стадіоні “Спартак“ і на території дитячої футбольної школи.

 

У 2018 році Олександр Кодола започаткував унікальний проєкт “Спортивний Ніжин — здорова нація“, в рамках якого відбувалися загальноміські спортивні змагання серед школярів та створювалися умови для доступності занять спортом усіх ніжинців.  Встановлено 13 спортивних майданчиків у школах та дворах міста, а найбільший — тренажерне містечко на вулиці Космонавтів.

У Ніжині на стадіоні Спартак з`явився професійний вуличний боксерський ринг. Цей олімпійський ринг — унікальний та єдиний в області в такому вигляді. Він став черговим об`єктом у рамках проєкту розвитку спортивної інфраструктури м. Ніжина, ініціатором якого є команда Олександра Кодоли. За сприяння нардепа у Ніжині у Графському парку з’явився і сучасний ігровий дитячий комплекс «Корабель». Всього в рамках реалізації програми депутата “З турботою про дітей“ у Ніжині встановлено 45 дитячих майданчиків.

 

Без культури немає нації

Залучення коштів на розвиток і підтримку закладів культури міста, митців, обдарованої молоді також у пріоритетах діяльності депутата. Понад два мільйони гривень були залучені з бюджету на закупівлю костюмів, інструментів, сучасної аудіо та освітлювальної техніки для колективів Ніжинського міського Будинку Культури, Ніжинського академічного драматичного театру ім. М. Коцюбинського, Ніжинського коледжу культури та мистецтв ім. Марії Заньковецької, міському Будинку для дітей та юнацтва, міській хореографічній дитячій школі. За кошти фонду соціально-економічного розвитку з подання Олександра Кодоли було придбано автобус для гастрольних поїздок артистів, відомого далеко за межами Чернігова ніжинського драмтеатру.

Справжньою окрасою міста і улюбленим місцем відпочинку ніжинців став сучасний пішохідний світлодинамічний фонтан у сквері ім. Юрія Лисянського, який був урочисто відкритий минулого року до Дня Незалежності України.

“У планах – багато цікавих проєктів аби зробити місто Ніжин квітучим та розвинутим містом Чернігівщини”, – каже  Олександр Кодола.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь