Місцеві вибори в окремих регіонах країни можуть бути перенесені

 

 

 

 

Про це заявив політичний оглядач Юрій Паперний. За його словами, подальше погіршення ситуації з ковід може мати непередбачувані наслідки.

«За останній час ситуація в нашій області значно погіршилася. Навіть велика частина «керівників» виборчих списків захворіла на ковід. Тому що може бути на день виборів? Чи всюди вони пройдуть? Де вони не пройдуть? Як це буде вирішуватися? Це також дуже великі питання», – Юрій Паперний, політичний оглядач.

Вибори 2020 стануть особливими з двох причин. Це пандемія і це зміни у виборчому законодавстві. Особливо впливатимуть на інтенсивність волевиявлення нові бюлетені.

«Не було досі виборчих кампаній, де форма переважає зміст кампанії. Форма – це ковід, протиепідеміологічні заходи, застосування нових виборчих бюлетенів, які зараз для багатьох нові, тож можуть стати певним шоком для людей, коли вони братимуть їх у руки», – Юрій Паперний, політичний оглядач.

Щоб віддати свій голос на деяких дільницях, треба буде витратити чимало часу та нервів. Невідомо, як дотримуватимуться норми про щогодинну дезінфекцію, про дистанцію між виборцями. Очікуються конфлікти з тими, хто прийде без маски або не так її вдягне, прийде з дітьми, не візьме з собою ручку тощо. Не розуміють, як готуватимуть окремі спеціальні кабінки та урни для хворих.

«По-перше, це буде дуже багато часу. По друге, це буде дуже велика підготовка», – Юрій Паперний, політичний оглядач.

Окремий головний біль створить голосування удома. Кількість таких виборців може зрости в рази і створити колапс у роботі комісії, а також додаткове поле для фальсифікацій.

«Буде дуже важко членам комісії. Це нагадуватиме вибори 2006–2007 років, коли комісії працювали дуже довго», – Юрій Паперний, політичний оглядач. Загалом же, за словами експертів, ці вибори через свою проблемність у волевиявленні можуть додатково зменшити явку людей, готових реалізувати своє право голосу.

Журналіст: Олег Дешура Оператор: Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь