Сьогодні Марс і Земля зблизяться на мінімальну відстань: таке буває раз на 15 років

 

 

 

 

У вівторок, 6 жовтня, очікується найбільше зближення Землі та Марса.

Червона планета буде досить великою і яскравою, щоб спостерігати її неозброєним оком, пише Liga із посиланням на Science Alert.

На цьому тижні Марс і Земля зблизяться на відстань у 62,1 мільйона кілометрів. Ближче планети опиняться тільки через 15 років.
Найближче до сусідньої планети Земля буде 6 жовтня. Марс виглядатиме з Землі досить яскравим, щоб спостерігати його неозброєним оком. Великим його можна буде побачити в телескоп.
Крім того, зазначає Science Alert, це буде область нічного неба з дуже невеликою кількістю зірок. І якщо пощастить, також можна буде побачити Юпітер і Сатурн, що яскраво сяють ближче до горизонту.
Щоб зрозуміти, де шукати Марс на нічному небі, у виданні рекомендують скористатися інтерактивною картою, в яку варто внести координати свого регіону.
Марс і Земля знаходяться на злегка еліптичних орбітах вони можуть іноді дуже близько підходити одна до одної. Найбільше зближення можливе, коли Земля знаходиться найдалі від Сонця (афелій), а Марс – найближче до Сонця (перигелій). У цей момент між ними буде близько 54,6 млн км.
У 2003 році планети були у 55,7 млн км одна від одної, у 2018 р. – 57,6 млн км. Зараз Марс віддаляється від Землі і зближення почнеться в 2029 р., а у 2035-му очікується, що планети зблизяться до відстані в 56,9 млн км.

 

Джерело: svoboda.fm

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь