4 страшні хвороби, при яких прийнято пити каву! Обов’язкова чашка кожен день

 

 

 

 

Щодня в світі випивають кілька мільярдів чашок кави. На кожну людину в рік, в середньому, витрачається близько чотирьох кілограмів кави. Популярність кави не знижується, а тільки набирає обертів.

На тлі такої тенденції особливо цікаво виглядають результати досліджень вчених американського університету. Провівши обстеження, більш ніж 100 тисяч чоловік, звіривши дані їх аналізів, вченим вдалося з’ясувати, що вживання кави позитивно позначається на організмі, здатне запобігти ряд захворювань, поліпшити імунітет і захисну функцію.

Діабет другого типу

Часте вживання кави стимулює підвищене вироблення білка, який зв’язує тестостерон і естрадіол. Ці гормони грають роль у формуванні цукрового діабету. Щоб мінімізувати ймовірність розвитку цукрового діабету  на 50%, чоловікам рекомендують випивати не менше 6 чашок кави. На представництво слабкої статі кава діє трохи інакше, тому для них кава знизить ймовірність захворювання на діабет тільки на 30%.

Хвороби печінки

Вживання пари ложок кави знижує ймовірність розвитку раку печінки на 40%. 3 чашки ароматного напою в день знижують ризик смерті через цироз печінки на цілих 60%. Тільки врахуйте, що мова йде про цироз, не не викликаний вірусами гепатиту С.

Хвороба Паркінсона

Завдяки численним дослідженням, медикам вдалося з’ясувати, що помірне вживання кави безпосередньо впливає на ймовірність розвитку хвороби Паркінсона. Кофеїн здатний нівелювати деякі сигнальні шляхи, які служать провідником для процесів, які запускають невтішну симптоматику.

Серцева недостатність

Якщо не пити каву відрами, напій зможе захистити вас від проявів симптомів серцевої недостатності. Що таке помірна кількість? Приблизно, 3-4 чашки в день – для кожної людини все індивідуально. У людей, що беруть участь в експерименті, знижувалися прояви серцевої недостатності, якщо вони щодня випивали 4 чашки кави. У порівнянні з тими, хто не п’є латте, американо або еспрессо, це дуже хороший показник.

Кава і її дія на організм – тема, на яку можна дискутувати нескінченно. Крім профілактики ряду захворювань, кава справляє надзвичайно сильну тонізуючу дію, сприяє зниженню втоми і поліпшенню мозкової діяльності.

Кофеїн допомагає позбутися від зайвих кілограмів, так як дарує відчуття ситості.

Цікаво, але серед кавоманів дуже мало самогубців. На думку вчених, так відбувається, тому що кава сприяє виробленню гормону щастя. А ти любиш каву? Пий улюблений напій, і будь упевнений – зі здоров’ям все буде ок!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь