Життя адвоката переповнене емоціями: в День юриста вони поділилися цікавими історіями

 

 

 

 

День юриста – свято людей, які уособлюють право, закон і першу допомогу в безкінечному «океані» всього-всього-всього, що приймає Верховна Рада. Адвокати – ланка юристів, які стоять на тій самій передовій захисту наших прав. На Чернігівщині цю захисну ланку юриспруденції представляє  життєрадісна, чарівна і, звісно ж, професіональна Галина Якуба, голова Ради адвокатів області.

«Це була моя мрія, тому що в мене було таке покликання – допомагати людям. Вважаю, що адвокати, як і лікарі, допомагають, але в іншій сфері», – Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

У цій професії пані Галина вже понад 13 років. Пояснює, коли довго «варишся» в адвокатській діяльності, відбувається така собі професійна деформація – ти починаєш жити життям клієнтів.

«Навіть засинаючи, ми думаємо про свою справу – що десь написати, як перемогти, як виступити в суді, де які докази здобути, як знайти свідків», – Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

Життя адвоката переповнене емоціями. Галина Якуба спеціалізується на кримінальних і «сімейних» справах, тому часто відчуває негатив від опонентів тих, кого захищає. Але має багато і курйозних, навіть, так би мовити, романтичних історій. Розповідає одну з таких. Подружжя посварилося вдома, і чоловік іде по-доброму поговорити з дружиною, яка працює касиром у супермаркеті.

«Вона сказала, що виконує свої обов’язки на касі. Він її просив, просив, потім не витримав і зателефонував до поліції – сказав, що магазин заміновано. Усіх вивели. І працівниць цього супермаркету також. Вийшла і дружина. Він каже: ну, тепер ми із тобою можемо і поговорити», – Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області. Була і справа, в яку пані Галина вкладала душу, адже рятувала чоловіка, який став на шлях виправлення. «Відносно нього було здійснено досудове розслідування в місті Чернігові, і справа була передана до суду. В цьому проміжку він поїхав відпочивати на день народження до Білорусі. Відпочинок пройшов так, що його було затримано за розбійний напад уже в іншій країні. З Білорусі він повернувся вже через 10 років, після відбування покарання», – Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

Проте тут, у Чернігові, чоловіка знову хотіли запроторити за ґрати за старою справою. Тоді Галині Якубі вдалося його врятувати. Загалом така фанатична відданість роботі інколи створює дискомфорт родинам адвокатів, тому пані Галина зичить своїм колегам в їхнє професійне свято сімейного благополуччя.

«Адвокати і юристи живуть своєю професією. Коли ти живеш проблемами своїх клієнтів, лише тоді ти можеш реалізуватись. І тому так стається, що в тебе бракує часу на свою сім’ю, рідних, тому я хочу всім колегам побажати, щоб у них був родинний затишок і час для своєї родини», – Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

Сьогодні Рада адвокатів Чернігівщини – як велика родина, що налічує близько 700 чинних членів. Активні беруть участь у різноманітних спільних заходах. Адвокатів об’єднує  футбол, волейбол, більярд, боулінг, планують організовувати спільні походи в гори. Тому можна сміливо сказати: адвокати Чернігівщини – «аси» в усьому, адже вміють як професіонально працювати, так і відпочивати.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Роман Лазун

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь