Кабмін змінить критерії для “червоної зони” карантину, – джерело

 

 

 

 

8 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України приймуть рішення, що стосуються критеріїв по зонах карантину. Змінять критерії для “червоної зони”.

Про це повідомляє джерело РБК-Україна в уряді.

Крім того, будуть обмеження, які стосуються масових заходів. Це буде стосуватися всіх зон карантину.

Також сьогодні джерело видання повідомляло, що після селекторного засідання з головами ОДА, яке ініціював прем’єр Денис Шмигаль, буде урядове засідання.

Після цього може провести засідання Державна і регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Саме вона прийме рішення про оновлення зон карантину.

“Червона зона” встановлюватись за спільним рішенням Державної та регіональної комісій ТЕБ та НС в разі: завантаженості більше 75% ліжок в закладах охорони здоров’я регіону протягом 5 днів поспіль; перевищення середнього по країні рівня захворюваності COVID-19 на 100 тис. населення за 14 днів більше ніж в 5 разів.

“Помаранчевий” рівень небезпеки встановлюється в разі: завантаженості від 50% до 75% ліжок в закладах охорони здоров’я протягом п’яти днів поспіль; проведення в регіоні тестування методом ПЛР і імуноферментного аналізу протягом п’яти днів поспіль в кількості меншій, ніж 24 на 100 тис. населення щодня.

 

РБК – України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь