Олександр Ландик: у Ніжині потрібно створювати умови для всебічного розвитку молоді

 

 

 

 

Хто може краще знати потреби, захоплення та вподобання  молоді, аніж людина, яка з року в рік спілкується зі студентами та ділиться з ними своїм досвідом і знаннями? Звісно ж – це викладачі вишів, які виховують майбутнє нашої держави: студентську молодь. Одним з таких викладачів є Олександр Ландик, який працює в Ніжинському агротехнічному коледжі.

Наразі чоловік обіймає посаду завідувача відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації. На його думку, Ніжин – це студентське містечко і такий статус для нього є показовим. Але зібрати студентів у своїх закладах освіти – це одна справа, а залишити їх тут втілювати здобуті знання – мета, над якою мають працювати представники влади та освіти. Про це та інше журналісти нашого видання поспілкувались власне з самим Олександром.

Чому Ви обрали шлях освітянина (хтось надихнув, чи самостійне рішення)?

Позитивний і статний образ педагога завжди надихав та був еталонним прикладом інтелігентної людини але рішення займатися педагогічною діяльністю було самостійним. Отримана спеціальність дала мені змогу працювати викладачем фахових комп’ютерних дисциплін. Роки плідної та кропіткої роботи привели мене на керівну посаду завідувача відділення. У своїй роботі завжди орієнтуюсь на практичність застосування отриманого досвіду. Для мене важливо, аби весь багаж знань, який отримують студенти нашого коледжу стали їм в нагоді у майбутньому професійному житті.

Яким Ви бачите студентське життя в Ніжині?

В нашій області лише два міста: Чернігів і Ніжин мають власні університети та інститути. У Ніжині  зосереджено досить велика кількість закладів вищої, фахової перед вищої та професійної освіти. Оскільки студентська молодь займає достатньо вагому частину населення міста Ніжина, то на мою думку, необхідно створювати додаткові локації різних спрямувань для все бічного її розвитку. Також важливим є професійна орієнтація випускників закладів вищої освіти, працевлаштування в рідному місті. Чудово розумію, що в цьому напрямку представники закладів освіти і органів місцевого самоврядування мають бути однодумцями. Тому цього року, йдучи кандидатом у депутати хочу підняти важливі освітянські питання на рівні міста. Разом з активною командою «Батьківщини» підтримуватимемо ініціативи нашого студентства і колективу викладачів. Варто прислухатись до їхньої думки бачення розвитку міста, запрошуючи на міські форуми, окремі засідання, задіювати у житті міста. Таким чином досягатимемо зменшення критики та збільшення активних дій, які формуватимуть ті, хто прагне жити в Ніжині і робити його сприятливим для новацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь