Чи будуть нижчими ціни на газ ніж минулого опалювального сезону – ?

 

 

 

 

Голова Мінфіну переконаний, що з опалювальним періодом складнощів не буде

У Міністерстві фінансів України спрогнозували, що ціни на газ у цьогорічному опалювальному сезоні будуть нижчими у порівнянні з 2019 роком. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю the page.

Так, голова Мінфіну зазначив, що наразі з опалювалювальним періодом немає складнощів. Цьому сприяє відкриття ринку газу, завдяки якому споживачі можуть самостійно обирати постачальників та ціну блакитного палива.

“На ринку з’явилося більше постачальників газу, є можливість вирішувати, з ким краще працювати. Тому я сказав би, що на ринку газу немає монополії, а є можливість вибирати. Є ринок і є ринкова ціна”, — зазначив Сергій Марченко.

За його словами, наразі ринкова ціна на газ в Україні нижча, ніж була минулого опалювального сезону. Водночас він спрогнозував, що надалі ціна на блакитне паливо також не буде підвищуватися.

Новини за темою: Українців чекає чергове підвищення тарифів, якщо влада терміново не втрутиться у роботу “Нафтогазу”, – екснардеп

“Чому вона має підвищитися? Ми на цей опалювальний сезон прогнозуємо нижчий рівень цін — нижче, ніж минулого року, якщо рахувати загалом”, — додав міністр.

Нагадаємо, в Україні 1 серпня запрацював ринок газу для населення. Таким чином споживачі можуть самостійно обирати постачальника залежно від ціни та сервісу.

Нещодавно компанія “Нафтогаз України” оприлюднила жовтневу ціну на газ для користувачів, які купують газ за тарифами “Місячний” та “Річний”.

Джерело: zik.ua/news

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь