Олег Лісовець: потрібно залучати інвестиції для новітніх освітніх технологій

 

 

 

 

Не секрет, що багато молоді після закінчення школи поспішає поїхати здобувати вищу освіту у міста – мегаполіси.

Як зацікавити нашу молодь залишатися у рідному місті, що для цього треба зробити чи покращити або ж які потрібно врахувати потреби сучасних молодих людей?

Про це журналісти «Нежатин» поговорили із наймолодшим доктором наук Ніжинського вишу.

Тож, знайомтеся: Лісовець Олег Васильович – професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя.

В університеті працює майже 20 років, а також активно займається громадською роботою у молодіжному середовищі і розуміє, що необхідно значно підвищувати увагу до потреб і проблем підростаючого покоління. Олег Васильович вважає, що це можливо за умов створення інноваційного освітньо-виховного простору на рівні міста та регіону.

Скажіть, а як почався Ваш шлях освітянина?

Не можу сказати, що планував працювати в освіті з дитинства. Мріяв бути спортсменом, тренером, але травми змусили скорегувати свої плани. Закінчивши історико-правознавчий факультет, отримав пропозицію залишитися працювати у рідному університеті на новоствореному факультеті психології і соціальної роботи. Крок за кроком пройшов шлях від асистента до професора і завідуючого кафедри. Але і сьогодні на кожне заняття чи організований захід йду як в перший раз – з хвилюванням, переживанням і очікуванням нових емоцій від спілкування зі студентською молоддю!

Є ідея, яку мрієте втілити в життя?

Якщо мова йде щодо професійних ідей, то їх багато і поступово вони перетворюються на плани і починають втілюватись в життя, незважаючи на складні умови в яких нині опинилась вища освіта. Так останні кілька років на кафедрі реалізується концепція партнерської взаємодії освітніх, соціальних, громадських закладів і установ, що допомагає вирішувати актуальну проблему «відірваності» університетської освіти, підвищення конкурентоспроможності випускника на ринку праці. Поки що на рівні мрії – створення у студентському місті Ніжині справжнього університетського кампусу і для цього є всі необхідні передумови і очевидні переваги.

Ви вважаєте, що саме це буде привабливим для абітурієнтів і студентів?

Не лише це. Сьогодні потрібна систематична робота із залучення бюджетних та грантових інвестицій, активізації ресурсів громади для того, щоб інтенсивніше упроваджувати новітні освітні технології у всіх ланках освіти; розбудовувати сучасну соціальну, рекреативну, спортивну інфраструктуру у місті; організовувати змістовне дозвілля дітей та молоді; ефективно захищати їх права та інтереси; забезпечувати робочими місцями випускників вищих та фахових передвищих закладів освіти.

Саме з такими завданнями йду на місцеві вибори, кандидатом у депутати, разом з командою ВО «Батьківщина».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь