Наталія Березка: зі щирістю до людей та з високою відповідальністю до роботи

 

 

 

 

 

Жінка і політика – не так давно ці поняття були далекими одне від одного і обростали стереотипами. Зараз же жінки все частіше демонструють свої здібності у цій відповідальній справі, доводячи – не важливо, якої ти статті, важливо, які маєш цінності і переконання.
Яскравим прикладом поєднання краси, молодості, мудрості і успішного самоврядування можна вважати ніжинку Наталію Березку. 9 років є членом команди «Батьківщини».

Ось вже 5 років Наталія Олексіївна обіймає посаду заступника голови Ніжинської районної ради. За цей час їй, разом з депутатами фракції «Батьківщина», вдалося вирішити ряд важливих питань для громади: збереження фельдшерських пунктів у селах, надання ліків першої невідкладної допомоги, встановлення дитячих майданчиків у 7 населених пунктах району. Було оновлено матеріально-технічну базу освітніх закладів. Не зважаючи на тиск та всілякі вмовляння, вони відстоювали збереження навчальних закладів району. Лише фракція «Батьківщини» у Ніжинській районній раді, у повному складі проголосувала проти закриття Бурківської школи. Також відстоювали збереження навчальних закладів у селах Кунашівка та Данина.

Журналісти сайту «Нежатин» поспілкувалися з Наталією, аби дізнатись: як бути жінкою політиком і за що вона любить свою діяльність?

З чого почався Ваш шлях самоврядування?
Мабуть з того, що з дитинства мені подобалося проявляти активність в колективі, і не бути осторонь подій. В школі та університеті вчилась не задля оцінок і заліку, а для того, щоб отримати знання і далі їх застосувати. У цей період, можна сказати, формується наша особистість і ми намічаємо собі шлях, яким йтимемо у дорослому житті. Для мене це стала суспільна діяльність: спочатку в партійній організації, а потім вже на посаді заступника голови районної ради. Разом з тим я завжди продовжувала навчатися. Закінчила Академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», отримала диплом магістра з відзнакою, Інститут політичної освіти. «After Decentralization: Effective Local Government». Завдяки навчальній програмі «Школа мерів», разом з командою розробили Стратегію розвитку Ніжина та вже у 2019 році нами була розроблена стратегія розвитку Ніжинського району. Ось уже і освітня програма Школи лідерів громад-2020 успішно завершена. Дякую Українській школі політичних студії за важливі та цікаві знання про: соціальний аудит та Town Hall Meeting, за стратегічну канву для розвитку громад, за Digital Marketing, комунікаційні проекти та інші корисні знання, які вже впроваджуються на практиці для Ніжинщини!


Чи є освіта важливим показником для гарного політика?
Абсолютно переконана в цьому. Тому й намагаюся отримати знання задля удосконалення своєї роботи. Молодь повинна бути досвідчена, активна та енергійна. Часи змінюються і не завжди в житті все вирішують зв’язки або чиясь протекція. Сьогодення потребує кваліфікованих кадрів.


Якої складової не вистачає нинішній політиці в Ніжині?
Я в Ніжині проживаю з самого дитинства і в студентські роки почала вже активно слідкувати за політичним життям у Ніжині. Одним із моїх спостережень є те, що більшість не налаштовані працювати в команді. Ніколи все не буде залежати від волі однієї людини. Цікаві політичні проєкти, ініційовані в Ніжині не сприймають політичні опоненти, вважаючи, що це зіграє на піар якоїсь політичної сили. Домовленостей знайти важко, а громада тим часом розчаровується в політиці міста. Необхідна інша свідомість, яка дозволяє відкинути політичні амбіції і включити в собі відповідальність і бажання робити місто кращим, а не думати про те, хто з депутатів отримає собі «зірочку» за цю ідею. Адже в результаті – це буде спільна справа. Тож, нинішній політиці Ніжина не вистачає єдності.

Нам стало відомо, що на цих місцевих виборах Ви йдете кандидатом в депутати. Які ставите цілі перед собою?
На ці вибори йду з командою ВО «Батьківщина», з якою я і почала свою політичну діяльність. Наше завдання – продовжити втілювати важливі соціальні проєкти, аби Ніжин якомога швидше почав відчувати зміни. Також хочу зазначити, що наше майбутнє вже зараз формує молодь. Тож, у самоврядуванні міста повинні брати участь різні покоління. За таких умов Ніжин розвиватиметься комплексно, адже відстоюватимуться інтереси всіх верств населення. Зараз дуже мало молоді задіяної в політичному житті міста. Аби змінити цю ситуацію вважаю за необхідне створити освітній центр, де тривав би набір ініціативних та активних людей. Здобуваючи необхідний досвід, майбутні депутати впевнено йшли б у раду вже зі сформованим баченням і розумінням, як втілювати ініціативи. Така практика вже є в інших містах і це позитивно впливає на їх розбудову і системність дій зі сторони влади.

І наостанок, Наталіє, з яким принципом йдете по життю?

Я завжди щиро відношусь до людей і до справи, якою займаюся!

 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь