Буде, як новенька: трасу Ніжин – Прилуки планують відремонтувати до кінця року

 

 

 

 

Наразі у верхньому шарі 32 кілометри дороги, а 44 кілометри вже з шаром нової основи. Поки погода дозволяє проводити ремонтні роботи, новим покриттям закрити плануємо близько 50 кілометрів. Зараз це першочергові роботи. 
Окрім асфальтобетону, на цій дорозі передбачено чимало інших видів робіт. У листопаді підрядник займатиметься облаштуванням дороги засобами безпеки дорожнього руху. Це і нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар’єрного огородження. На такій протяжності ремонту це чималий об’єм робіт.
Згодом мають розпочатись і роботи з влаштування ліній освітлення по населеним пунктам. Першою буде Товкачівка Прилуцького району.
Також підрядник по завершенню робіт з асфальтобетоном займатиметься підсипанням укосів дороги. Обрізанням та видаленням аварійних дерев.
Загальна протяжність ремонту – 75 кілометрів. Повністю завершити тут ремонтні роботи плануємо до кінця травня 2021 року. У 2020 році – закриваємо ділянку від розворотного кола з дорогою Н-07 Київ – Суми до Талалаївки Ніжинського району. У наступному – від Талалаївки до Зруба (перехрестя з трасою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ).
Підрядна організація – спільне українсько-німецьке підприємство Автострада.
В процесі ремонту тут:
– укладається нове підсилене покриття (товщиною більше 40 сантиметрів);
– укріплюються узбіччя;
– ремонтується сім мостів;
– по населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери;
– встановлюються нові дорожні автопівільйони.
облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар’єрне огородження, розмітка тощо).

Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин – Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале – до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка – це великоваговики. 

В рамках Програми президента України Велике_будівництво у 2020 році у Чернігівській області планується охопити ремонтом 196 км доріг державного значення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
траса, дорога, ремонттраса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь