Декларації депутатів Чернігівської облради: хто найбагатший, а хто найбідніший?

 

 

 

 

Bihus.декларації оприлюднив списки депутатів у відповідності до їхніх статків. Ми вирішили вам показати, хто найбагатший серед чернігівських чиновників, у кого найбільше автомобілів та земельних ділянок.

Серед депутатів обласної ради найбагатший Валерій Куліч (Блок Петра Порошенка/Солідарність). Його статки 61,71 мільйони гривень, що на 23.23% більше, ніж посадовець задекларував у 2018 році. Він же рекордсмен і за доходами – за минулий рік він заробив 37,35 мільйонів гривень. Куліч також задекларував ряд «люксових» авто: TOYOTA LAND CRUISER PRADO, AUDI Q7, AUDI A8, BENTLEY CONTINENTAL GT й LAND ROVER RANGE ROVER VELAR.


Автівки Валерія Куліча

На другому місці – Сергій Гайдай (Депутатська фракція Аграрної партії України) з 53,17 мільйонами, які зросли на 4%. В декларації депутата знайшли також і HARLEY-DAVIDSON FLHTCU та BMW X5.

На третьому – Сергій Сергієнко (БПП), в нього – 31,03 мільйони гривень. Його статки зросли менше, ніж на відсоток за рік. А от доходи збільшились на рекордні 2838.30% у порівнянні з минулим роком.

Григорій Божок (БПП) задекларував BMW X5 M та BMW X6. Його статки – 27,78 млн, а дохід за минулий рік виріс більш ніж на 200% і тепер сягнув більше десяти мільйонів гривень. За 2019-й рік компанії, в яких депутат є бенефіціаром, 182 рази перемагали в тендерах загальною сумою в 22 969 110, 35 грн. Григорій Божок є засновником та бенефіціарним власником ТОВ “Щорссільгоспсервіс” та ТОВ «Астра».


Зліва направо: Валерій Куліч, Сергій Гайдай, Сергій Сергієнко, Григорій Божок

Найбіднішою депутаткою виявилась Олена Шинкаренко (фракція Радикальної партії). В неї 55 тисяч гривень доходу й немає активів. У її декларації немає ані авта, ані земельних ділянок чи нерухомості.


Олена Шинкаренко

Найбільшою площею земельних ділянок володіє Сергій Баришовець (Наш край) – 5 212 152 м². Більше мільйона квадратних метрів – ще в трьох депутатів: у Сергія Гайдая – 1 272 568м², Віктора Кияновського (Депутатська фракція Аграрної партії України) – 1 266 922 м², Валерія Колоші (Депутатська фракція Аграрної партії України) – 1 245 276 м².


Зліва направо: Сергій Баришовець, Сергій Гайдай, Віктор Кияновський, Валерій Колоша

Всі вони займаються аграрним бізнесом.

Понад 11 тисяч квадратних метрів нерухомості у радикала Миколи Бутенка. Більшість цих площ – приміщення для ведення сільськогосподарської діяльності: корівники, телятники, ангари, склади та майстерні. Депутат займається підприємництвом у цій галузі як фізична особа-підприємець.

Найбільше автомобілів задекларував Сергій Охонько (Депутатська фракція політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»). Ми нарахували 31 авто. Серед них – як DAEWOO LANOS та ГАЗ, так і Mercedez-Benz, LAND ROVER, PORSCHE CAYENNE та TESLA. Чотири Nissan Leaf. Він – засновник ніжинської служби таксі «Лідер».

Наталія Копиця задекларувала близько десятка авто, у тому числі – LEXUS ES 350, TOYOTA LAND CRUISER та PRADO. Арсен Дідур має Porsche Cayenne та Audi Q7, Віктор Труш – Lexus LX 470.

UA: Чернігів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь