Кабмін ввів нові правила для пішоходів і велосипедистів

 

 

 

 

У темний час доби і за поганої видимості пішоходи повинні будуть використовувати світловідбиваючі елементи. А велосипедистам дозволили їздити на смузі для маршруток.

Уряд дозволив велосипедистам пересуватися по смузі руху маршрутних транспортних засобів, а пішоходів у темний час доби зобов’язав використовувати світловідбиваючі елементи. Відповідні рішення були прийняті на засіданні Кабміну в середу, 11 листопада.
Так, Кабінет Міністрів України зобов’язав пішоходів у темний час доби і в умовах недостатньої видимості при русі по проїжджій частині чи узбіччях використовувати світлоповертаючі елементи.
Зокрема, документом встановлено, що в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертаючі елементи (стрічки, наклейки, жилети) або бути в одязі, яка має світлоповертаючі елементи.
Раніше дана норма носила рекомендаційний характер.
Відзначається, що введення норми в новій редакції має підвищити рівень безпеки на вулично-дорожній мережі, так як наявність світлоповертаючих елементів на одязі пішоходів дозволяє зменшити смертність на дорогах у 6-8 разів. Це пов’язано з тим, що людину, яка використовує світлоповертаючі елементи, буде видно на відстані 130-150 метрів, тоді як у темному одязі її видно лише на відстані 25-30 метрів.
Також Кабмін дозволив рух велосипедів по смузі руху маршрутних транспортних засобів.
Зокрема, встановлено, що смуга для руху маршрутних транспортних засобів тепер призначена і для руху велосипедів.
Окремого знака для цього не буде, але це матимуть на увазі знак Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів.
Відзначається, що таке рішення прийнято для розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь