Чи може місцева влада вплинути на «карантин вихідного дня» ?

 

 

 

 

Місцева влада не має можливості вплинути на рішення Кабінету Міністрів про запровадження «карантину вихідного дня». Адже постанова Кабміну є обов’язковою до виконання. Про це сказав заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако в ефірі програми «Ранні пташки» на Українському радіо Чернігівська хвиля, повідомляє Суспільне.

З його слів, планували провести першу сесію нового скликання міськради у суботу, 14 листопада, і прийняти звернення до Кабінету Міністрів з проханням переглянути це рішення і надати можливість місцевим громадам ухвалювати такі питання.

«Але, на жаль, територіальна комісія 12 листопада не підтримала, і сесії у суботу не буде. Я думаю, що ми зробимо або звернення міського голови або виконавчого комітету з цього приводу і будемо намагатися достукатися до народних депутатів від Чернігівщини, до Кабінету Міністрів все-таки це рішення переглянути в сторону скасування», – сказав Ломако.

За його словами, наразі юристи вивчають цю постанову на предмет того, щоб знайти спосіб не зупиняти роботу бізнесу на вихідні. Але поки що місцеві ради чи виконкоми не можуть жодним чином регулювати це рішення – воно є імперативним. Ломако каже, це доб’є бізнес, який після першого локдауну тільки почав відновлюватись.

«Втрати міського бюджету, який ми нещодавно обраховували, – 200+ мільйонів гривень, а бюджет розвитку міста Чернігів на 2020 рік — це 508 мільйонів гривень. Тобто, 200 мільйонів «з’їли» локдауни», – говорить Ломако.

Нагадаємо, згідно з Постановою, на вихідних заборонена робота закладів харчування, торгових центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центр, закладів розміщення. Але в ній нічого не сказано про роботу ринків.

«Цікава норма. Ринки в нас будуть працювати, я так розумію, а заклади середнього та малого бізнесу не будуть. Бо вони, на думку Уряду, найбільше розповсюджують коронавірус».

Як сказав Ломако, якщо буде можливість повністю чи частково дозволити працювати закладам малого й середнього бізнесу – вони це зроблять.

 

Джерело: val.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь