Податок на машину хочуть підвищити: кому і скільки доведеться платити

 

 

 

 

В Україні з 1 січня 2021 року можуть збільшити податок на машини з 25 тисяч гривень до 6 мінімальних зарплат (36 тисяч гривень). Крім того, розширять і перелік автомобілів, за які потрібно щорічно платити в бюджет.

Про це йдеться в матеріалі “Обозревателя”.

Таке нововведення передбачено в законопроекті №3704. Зараз податок потрібно платити тільки за машини вартістю від 375 мінімалок (2,25 млн) і віком не більше 5 років. У нових правилах пропонують платити авто ціною в 200 мінімалок (з 1 січня 1,2 млн грн) та віком до 8 років.

При цьому на машини, яким від 5 до 8 років, буде прийматися інша податкова ставка – 3 мінімальні зарплати (18 тисяч гривень з 1 січня). Нововведення має допомогти частково компенсувати скасування акцизу на розмитнення авто, проти якого виступає Міністерство фінансів.

 

Нагадаємо, акциз на машини пропонують скасувати на догоду “евробляхеров”, який відмовляються платити за розмитнення своїх автомобілів.

Володимир Мартиненко, радник глави МВС Арсена Авакова, раніше заявив , що уряд більше не буде виконувати вимоги власників автомобілів на європейській реєстрації.

Нагадаємо, власники авто на європейській реєстрації вимагають прийняти законопроект про скасування акцизного збору на старі автомобілі і «зрівняти» їх в правах з новими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь