Шість захворювань від яких можна набрати зайву вагу

 

 

 

 

З якими хворобами може бути пов’язана зайва вага.

Зайві кілограми далеко не завжди з’являються в результаті неправильного харчування, переїдання або малорухливого способу життя. У деяких випадках збільшення ваги може свідчити про наявність досить небезпечних захворювань, інформує Ukr.Media.

Гіпотериоз

У деяких випадках до появи зайвої ваги може призводити порушення метаболізму, викликаного порушенням роботи щитовидної залози. Цей орган починає виробляти недостатню кількість гормонів, які відповідають за процес обміну речовин.

Синдром Іценко-Кушинга

Проблеми з вагою можуть бути одним із проявів цього рідкісного захворювання. У людей з подібним синдромом організм виробляє надмірну кількість кортизолу через збій у функціонуванні кори надниркових залоз. Саме цей гормон має великий вплив на метаболічний процес. Він сприяє рівномірному розподілу жиру по всьому тілу, але при збільшенні норми його вмісту в організмі, м’язова маса зменшується, а жирові відкладення, навпаки, збільшуються.

Цукровий діабет

Людина, що залежить від прийому інсуліну, ризикує зіткнутися із зайвими кілограмами. Оскільки альтернативних методів лікування, які б не позначалися на тілі людини, не існує, хворим на цукровий діабет дуже важливо стежити за раціоном харчування.

Хвороби нирок

Якщо людина стала стрімко набирати вагу без видимої на це причини, то її необхідно терміново перевірити роботу своїх нирок. Найчастіше подібне явище виникає при збої у функціонуванні цього органу, який починає накопичувати в організмі зайву рідину.

Інсулінома

Вона являє собою пухлину, яка змушує організм виробляти інсулін у великих кількостях, при цьому в крові знижується рівень глюкози.

Втома

Якщо спосіб життя людини призводить до того, що вона день у день постійно відчуває себе втомленою, у неї є всі шанси набрати вагу. Коли організм не отримує повноцінний нічний відпочинок, відбувається посилення вироблення гормонів, які провокують відчуття голоду. Таким чином, людина починає їсти значно більше і частіше, ніж раніше, і в підсумку набирає зайві кілограми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь