Для зручності громади Ніжина районна рада йде на допомогу?

 

 

 

 

Більше 20 років Ніжинська міська і районна ради працювали «рука об руку», а точніше «поверх до поверху».
Структурні підрозділи обох органів самоврядування знаходились в одній будівлі за адресою Франка, 1, інформує НЕЖАТИН
Настав час їх роз’єднати – зійшлись на такій думці депутати Ніжинської міської ради 1 листопада. В ході першої сесії 8-го скликання на розгляд новообраних представників громади був представлений Проєкт рішення «Про надання згоди на прийняття у користування службових приміщень за адресою: м.Ніжин, пл.І.Франка,1.
Даним рішенням передбачається перехід приміщень, що наразі у користування Ніжинської районної ради на баланс міськради.
Як один з аргументів, чому це має статись – приміщеннями має розпоряджатись саме громада Ніжина. Наразі 2-ий поверх мерії займають кабінети райради. Саме туди нова влада хоче, для зручності людей, перенести деякі з соціальних структур, котрі зараз «розкидані» по місту.

Структурні підрозділи міської ради мають бути максимально об’єднанні в одному приміщенні, — йдеться в повідомленні.
Депутат міськради Сергій Охонько ще на початку обговорень внести правки до проєкту рішення і замість «передати у користування» прописати «передати на баланс».
У чому ж різниця? Сергій Охонько пояснив:
«Для Ніжинської ради – це чудова можливість. 20 років рада попереднього скликання не могла домогтись у керівництва району віддати ці приміщення місту. Тепер є попередні домовленості з головою райради Олегом Бузуном та депутатами й все має вирішитись. Аби все це відбулось у законний спосіб, має відбутись певна процедура. Наразі цими приміщеннями не володіє жоден з органів самоврядування, а тому в користування було б не правильно брати. Беручи ж на баланс, беремо на облік. І це стане першим кроком до того, аби приміщення перейшли у власність Ніжинради».
Якщо все так, то куди ж переїде районна рада?
Дане питання також постало перед депутатами. Як один із варіантів, було взято до відома приміщення що по вул. Батюка. Саме там зараз розміщується Ніжинська райдержадміністрація. Зважаючи на реформу децентралізації, райдержадміністрації найближчим часом мають припинити своє існування, а отже площі даного приміщення буде достатньо місця, аби розмістити повністю апарат райради.
Зазначимо, що Ніжинська районна державна адміністрація існуватиме до квітня 2021 року.

В ході голосування депутати міської ради погодилися прийняти на баланс дані приміщення. Тепер слово за представниками райради, які можуть допомогти розв’язати цей гордіїв вузол, за що їм буде шана від усієї ніжинської громади. «Це крок до об’єднання та співпраці між радами”, – зауважив міський голова Олександр Кодола, – Завдяки цим діям ніжинці матимуть можливість отримати більший спектр послуг в одному приміщені, а ми оптимізуємо витрати на утримання деяких управлінь та відділів, на які виділяються значні кошти. Їх можна виділити на інші міські проблеми, яких на даний час достатньо багато».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь