Вживання перцю чилі впливає на тривалість життя — припущення вчених

 

 

 

 

Науковці проаналізували інформацію про здоров’я та харчування 570 762 тис. людей.

Попередні дослідження показали, що вживання в їжу перцю чилі, ймовірно, здатне знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань і раку, інформує Ukr.Media.

Робота опублікована в Scientific Sessions і незабаром буде представлена на наукових сесіях Американської кардіологічної асоціації. Проведені раніше дослідження показали, що вживання перцю чилі може нести протизапальний і протипухлинний ефекти, а також регулювати рівень цукру в крові. Це обумовлено вмістом у перці капсаїцину-алкалоїду, пекучого на смак.

Учені вирішили перевірити вплив вживання в їжу чилі на смертність від серцево-судинних захворювань. Для цього вони проаналізували інформацію про здоров’я та харчування 570 762 осіб з США, Китаю, Італії та Ірану. Дані взяли з провідних світових баз з охорони здоров’я. Серед всього іншого в базі містилася інформація про вживання в їжу перцю чилі.

Дослідники дійшли висновку, що ті люди, які регулярно включали у свій раціон перець чилі, мали на 26 відсотків нижче ризик померти від серцево-судинних захворювань і на 23 відсотки — від раку. Більше того, відносне зниження смертності з інших причин в них також спостерігалося — і склало 25 відсотків.

Втім, поки вчені не поспішають робити остаточних висновків. Щоб точно визначити, чи дійсно чилі став причиною зниження смертності, потрібні додаткові дослідження. На вивчення впливу перцю чилі, крім цього, вплинули дані щодо вживання його у досліджуваних осіб, оскільки хтось їв його у великих кількостях, хтось — у менших.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь