Скільки штрафів вже склали на Чернігівщині за не правильно одягнену маску?

 

 

 

 

Нагадаємо, що 19-го листопада президент України підписав закон, який передбачає штраф за перебування в громадському місці чи транспорті без правильно одягненої маски.

Закон набув чинності наступного дня після публікації в газеті Голос України, тобто з сьогоднішнього дня 21 листопада 2021 року.

Як повідомила Свободі.ФМ речниця поліції Чернігівського області Юлія Ковтун:

“За 21.11.2020 року на території області поліцейськими мобільних груп по дотриманню карантинних умов було складено загалом 16 протоколів і постанов за ст.44-3 КУпАП. 6 протоколів було складено на суб’єктів господарювання – по три магазини у Ніжині та Чернігові. 10 постанов за ст.44-3 ч.2 КУпАП відносно фізичних осіб, які перебували в будівлях без масок”.

Географічно географія штрафів по області станом на 16:00 розподілилася наступним чином:

Носівка – 3;
Бобровиця – 3;
Н.Сіверський – 2;
Куликівка – 1;
Городня – 1.

Дивно, але в обласному центрі поліція не оштрафувала нікого.

Юлія Ковтун також уточнила, що за перебування без маски на вулиці людей наразі не штрафують.

Сума штрафу за нехтування засобами захисту коливається від 170 до 255 грн. Вона залежатиме від важкості порушення: маска відсутня зовсім чи просто неправильно одягнена.

Громадське місце — це частина будь-якої будівлі, споруди, яка у вільному доступі відкрита для населення. Це можуть бути під’їзди, підземні переходи, стадіони, ліфти, дитячі майданчики, парки, сквери, гуртожитки, аеропорти, вокзали, заклади культури та громадського харчування чи адміністративні будівлі.

Раніше повідомлялося, що з юридичної точки зору громадським місцем можна вважати також парк, сквер чи 50-метрову зону біля храму, а отже там вам теж теоретично можуть виписати штраф.

Нагадаємо, протягом суботи і неділі в Україні згідно постанови Кабінету міністрів також діє режим карантину вихідного дня.

Джерело: svoboda.fm

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь