Затримано групу ніжинців, котрі оформлювали кредити шахрайським шляхом

 

 

 

 

Поліцейські Чернігівщини викрили групу шахраїв, які взяли 400 тисяч гривень онлайн-кредитів на інших громадян.
Співробітники Чернігівського відділу протидії кіберзлочинності,  Управління карного розшуку та Слідчого  Управління ГУНП в Чернігівської області 25 листопада провели 12 обшуків в оселях ніжинців, що причетні до оформлення близько 500 кредитів шахрайським шляхом.
Про це на сторінці у ФБ Ніжин Поліція
В ході досудового розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, поліцейські встановили, що група мешканців Ніжина займалася заволодінням чужим майном шляхом обману та зловживання довірою.
Зловмисники (віком 20-30 років), використовуючи електронно-обчислювальну техніку, заволоділи базами даних паспортів громадян України та ідентифікаційними номерами. За допомогою цих документів шахраї без відома їх власників оформлювали кредити в Інтернеті. Отримані кошти вони переводили на свої банківські рахунки та знімали готівкою у банкоматах Ніжина.
25 листопада поліцейські Чернігівщини із залученням роти поліції особливого призначення провели обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження. Поліція вилучила чорнові записи з анкетними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки тощо.
Нині тривають невідкладні слідчі дії спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності шахрайської групи.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.


шахраї, обшуки, кредити, поліція
шахраї, обшуки, кредити, поліція

шахраї, обшуки, кредити, поліція

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь