Кабмін прийняв доопрацьований проект держбюджету

 

 

 

 

У доопрацьованому проекті Держбюджету-2021 доходи передбачені в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Витрати – в сумі 1 трлн 328 млрд грн.

Кабмін на позачерговому засіданні ввечері в четвер, 26 листопада, прийняв доопрацьований проект Державного бюджету-2021. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Він зазначив, що прийняттю документа передували консультації з народними депутатами, в ході яких було враховано більшість з наданих пропозицій,
“Врахували більшість з наданих пропозицій, виходячи з пріоритетності витрат, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки”, – зазначив Шмигаль.
За його словами, ключовим аспектом є те, що бюджет залишається збалансованим і реалістичним до виконання.
“У наступному році ми очікуємо зростання економіки, що дозволить нам продовжити збільшення витрат на медицину, освіту і оборону”, – підкреслив глава Кабміну.
Він повідомив, що в доопрацьованому проект Держбюджету-2021 доходи передбачені в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Витрати – в сумі 1 трлн 328 млрд грн.
“Також знайшли можливість зменшити дефіцит відносно ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%. Тобто, на 2021 пропонуємо збалансований бюджет, в якому не передбачається збільшення податків для бізнесу і одночасно поліпшується фінансування і соціальної сфери та медицини, і надання підтримки підприємцям, які постраждали від пандемії”, – заявив Шмишаль.
За його словами, цей бюджет залишається бюджетом можливостей для розвитку і для промисловості, і для малого та середнього бізнесу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь