Лісівники Чернігівщини врятували лося (Фото)

 

 

 

 

Під час обходу території полігону у перший день зими військовослужбовці раптово натрапили на молодого самця лося, який потрапив у ймовірно колишню пожежну водойму закинутої старої  військової пекарні біля села Ревунів Круг. Ця заповнена водою бетонна споруда в землі розміром приблизно чотири на п’ять та глибиною п’ять метрів  стала смертельною пасткою для тварини.

Про такі небезпечні обставини військовослужбовці повідомили спеціалістам відділу мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства. До місця події одразу вирушили єгерські служби двох суміжних мисливських господарств – ТОВ СМП «Гончарівське» та ТОВ «Вершина».

У рятівній операції з визволення  молодого лося зі смертельної пастки взяли участь директор ТОВ СМП «Гончарівське» Микола Буряк та єгері цього ж господарства Юрій Кужіль і Анатолій Левченко, а також директор ТОВ «Вершина»  Олександр Лук’янець і єгері Анатолій Пономаренко,  Олексій Пташник, Анатолій Новик.

Спільними зусиллями керівників мисливських господарств та їхніх єгерських служб вдалося врятувати вже повністю виснажену тварину з  бетонної пастки. Лося поклали на суху солому, вкрили теплим покривалом,  розклали біля нього багаття. Через деякий час лось, відпочивши та зігрівшись, благополучно подався до лісу.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь