Декілька корисних продуктів, які варто вживати у грудні

 

 

 

 

Грудень – перший зимовий місяць, коли організму необхідне додаткове підкріплення. Їжа повинна бути насиченою різними вітамінами і мікроелементами, щоб здоров’я ставало тільки міцнішим. Особливо це актуально в період пандемії. Читайте про ідеальні продукти, які варто включити в раціон.

Лимон

 У грудні необхідний через наявність в складі вітаміну С, важливого помічника в зимовий період. Також в продукті є складні вуглеводи, пектинові речовини, флавоноїди та інші сполуки, важливі для організму. Завдяки властивостям лимона приходить в норму кислотно-лужний баланс, знижується рівень цукру в крові. Неймовірною користю володіє вода з лимоном – ефективний засіб для зміцнення імунітету і профілактики простудних захворювань.
Читайте також:  80% хворих на COVID-19 мають загальний симптом – дослідження

Лимон можна вживати в будь-якому вигляді. Він може бути як самостійною стравою (наприклад, зацукровані скибочки), так і добавкою в салати або напої.

Журавлина

Неймовірно корисна ягода, також багата вітаміном С.Продукт може використовуватися як заміна цитрусовим. У чай можна додати кілька ягід, щоб урізноманітнити раціон. Звичайно, в грудні навряд чи знайти свіжу журавлину. Але ідеальна навіть заморожена, яка продається в будь-якому супермаркеті.

 У чому ж користь продукту? В наявності ще й вітамінів в, біофлавоноїдів, калію, кальцію, фтору, міді, цинку, йоду. Користь для імунітету очевидна, можна позбутися від кровоточивості ясен і карієсу. Журавлину можна додавати в десерти, чай, морси, салати, інші страви.
Читайте також:  Вчені розкрили секрет мислення довгожителів

Сало

Дивно бачити такий продукт в списку корисних, тим більше грудня? Існує думка, що свиняче сало являє собою суцільний холестерин, вживати його шкідливо. Але це характерно тільки для певних типів готування: маринування, топлення, засолювання, копчення, а також якщо є його у величезних кількостях. У свіжому вигляді сало корисно, так як в ній багато арахідонової поліненасиченої жирної кислоти, що благотворно позначається на мозку, нирках, серці. До того ж дарує зігріваючі властивості, що корисно для зими.

Лосось

 Червона рибка ситна, жирна, корисна. У ній містяться ненасичені жирні кислоти, що допомагають позбутися від “поганого” холестерину. Цей продукт можна їсти навіть на дієті, адже це допомагає позбутися від стресу, захищає від депресії, неврозів, інсульту та інфаркту. Споживати лосось можна в різних видах, але найкраще працює тушкована або запечена риба.
Читайте також:  Дієтологиня назвала найбільш корисні поєднання продуктів з сиром

Помаранчевий твердий сир

Будь-який сир корисний в грудні та інші зимові місяці. Адже в складі є білок, жири, молочнокислі ферменти, бактерії, що робить продукт ідеальним для дієти в будь-який час року. Але взимку користь принесе саме Помаранчевий сир: в місяць, коли сонця не так багато, він однозначно буде радувати і дарувати позитивний заряд енергії.

Джерело: ukrhealth.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь