Капелюх на головній ялинці у Києві замінять на зірку. У чому причина

 

 

 

 

У переддень Святого Миколая (18 грудня) капелюх на головній ялинці на Софійській площі замінять на зірку і більше його не повертатимуть через те, що аксесуар не сподобався більшості мешканців Києва.

Про це Суспільному розповів засновник і директор проєкту Folk Ukraine Ігор Добруцький, який, зокрема, займається організацією зимових свят у Києві.

“Суспільство розділилося. Одні хочуть бачити капелюх, одні — зірку. Більшість хоче зірку”, — сказав Добруцький.

За його словами, Folk Ukraine сприймає Новий рік як казку, і сама така атмосфера створювалася для дітей на головній площі. Художньою радою було затверджено тему “Казковий ліс”, саме тому спочатку обрали капелюх замість зірки.

“Казковий ліс і всі ті іграшки, які є на ялинці, пень казковий і герої, — вони не в’яжуться з зіркою. Вони більше притаманні чарівному капелюху, який оберігає всіх мешканців лісу і цієї ялинки. Така була ідея. Але раз більшість хоче зірку — хай зірка сяє”, — пояснив організатор.

Що відомо

  • У Київській міській державній адміністрації розповіли про заплановані на Новий рік та Різдво святкові заходи.
  • За словами чиновників, цьогоріч у центрі столиці облаштують три тематичні локації, ковзанки, організують пішохідний маршрут, а також транслюватимуть святкові заходи онлайн.
  • У разі запровадження локдауну на новорічні свята організатори святкування у Києві обмежать можливість підходити до ялинки та кількість відвідувачів на Софіївській площі.
  • Під час новорічних свят на Софійській площі у Києві працюватиме інтерактивна лазерна проєкція “Вітання звідусіль”, автором повідомлень на якій може стати кожен, хто забажає.
  • Раніше у Folk Ukraine повідомили, що головна ялинка столиці-2021 буде штучна і вища за 30 метрів, а загалом на святкування витратять понад 30 мільйонів гривень.

Джерело: suspilne.media

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь