До «недбайливих» власників МАФів Ніжинрада проявлятиме принципи

 

 

 

 

У ракурсі питання щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок, депутати на сесії Ніжинради 15 грудня обговорили зовнішній вигляд МАФів у Ніжині. Як відомо, кіоски впливають на естетичний вигляд вулиць, зокрема, у центральній частині міста. Є підприємці, котрі вже не перший рік ігнорують прохання ради привести свою споруду в охайний вигляд, який відповідає архітектурним вимогам.

Визначаючи, терміни договорів оренди ряду підприємців, депутати зійшлись на думці, що потрібно мати принципову позицію.

Зокрема, Сергій Охонько запропонував застосовувати певний механізм у даному питанні:

«Вже декілька років поспіль ми ведемо розмову з підприємцями й вимагаємо в них привести свої кіоски до належного вигляду. Та декотрі з них ігнорують вимоги, пояснюючи рядом причин, серед яких і фінансові. Тому настав час проявляти принципову позицію і ставити свої умови. Ми продовжуємо термін договору на рік, і за цей час підприємець має змінити вигляд свого кіоску. В разі ігнорування – ми розриваємо договір. Для тих же власників бізнесу, котрі вже виконали всі умови – продовжуємо на три роки, або більш тривалий термін. Вже як прийме рада», – висловився Сергій Охонько.

Дану пропозицію підтримали депутати. Надалі, перед розглядом продовження терміну договору на земельну ділянку, відділ комунального майна вивчатиме попередні договори й виконання умов поставлених міськрадою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь