Сучасний комп’ютерний томограф у Ніжинській лікарні: якою буде ціна обстеження?

 

 

 

 

До кінця року Ніжинська міська лікарня має отримати сучасний комп’ютерний томограф. Де його буде встановлено і якою буде ціна обстеження, журналістам сайту mynizhyn.com розповів генеральний директор О. Костирко.

“У рамках програми EMERGENCY, яка є одним з напрямків Президентської програми «Велике будівництво», томограф маємо отримати у грудні цього року. Встановлено його буде на першому поверсі головного корпусу центральної будівлі.

А от коли він запрацює, наразі сказати не можу, бо це залежить від того, коли будуть закінчена модернізація лікарні. А це, за моїми прогнозами, не раніше літа…”.

– Якою буде ціна обстеження
?

– Є офіційно затверджений Міністерством Охорони Здоров’я протокол, по якому працюють лікарі всієї України, є пакети гарантованої державою медичної безоплатної допомоги (терапевтичний, допомога пацієнтам з хірургічною паталогією, інсульт і т. ін). Якщо пацієнт поступає до лікарні і його лікування підпадає під якийсь із цих пакетів і в ньому є даний метод обстеження (МРТ), то воно для пацієнта буде безкоштовним.

Звісно, в ідеалі такі методи мають бути безкоштовними. Та питання ще в тому, що на один пролікований випадок держава виділяє сталу суму: 4 тис. 200 грн. Але ми – комунальне некомерційне підприємство, і маємо якось заробляти гроші. Все надання медичної допомоги буде в межах цих коштів – 4200 грн. Тобто МРТ-обстеження зробимо безкоштовно, але тоді може бути обмеження у медикаментах.

Ми – заручники ситуації. Зазначу, що зараз розглядається питання збільшення базової ставки за пролікований випадок.

– Якою буде ціна обстеження, якщо пацієнт не підпадає під вищезгадані пакети, або, скажімо, хоче обстежитись, не маючи направлення?

– Ми прорахуємо вартість, а потім її буде затверджено виконкомом. Можливо, будуть пільги, як, скажімо, при ІФА-діагностуванні.

– Уже визначилися з лікарем, який буде працювати з томографом?

– Так. Йому 43 роки, прізвище поки не скажу. Наразі ми готуємо цього лікаря до навчання в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь