На якому етапі реконструкція підземель Ніжина

 

 

 

 

Ніжинські підземелля – об’єкти, що заслуговують уваги істориків, краєзнавців, археологів і, звичайно ж туристів. Робота над їх розкопками й реконструкцією ведуться ось вже близько п’яти років. Лічені люди спускались до них і на власні очі бачили їх автентичний вигляд ледь змінений часом.

В Ніжині планують зробити з них туристичний об’єкт і «найсмачнішою родзинкою» екскурсій, адже вони, певною мірою, є родзинкою нашого міста з багаторічною історією. Та ось вже протягом року у стінах міськради майже не ведуться розмови щодо їх реконструкції, а все через дефіцитний бюджет і більш важливі потреби міста.

Проте, нові депутати мають намір відновити цей процес і завершити.

Зокрема, дане питання обговорювалось 16 грудня на засіданні земельної комісії в стінах міськради.

Начальник управління Тетяна Басак зазначила, що наразі зроблені всі етапи проєктно-кошторисної документації.

«Без неї рухатись би було не можливо. На сьогодні у нас залишилось втілити концепцію, яку узгодити з історичним та археологічним товариством, зробивши візуальну і дизайнерську частини. Для цього потрібно замовити проєкт у професіоналів цієї справи.  Далі проходитимуть підрядні роботи, вартість яких перевищує виділені радою 200 000 грн на цей напрямок. Потрібно – 8 млн грн. Головною складністю є робота над входом в підземелля, адже він не може бути з асфальту, як зараз, а це вже близько 1 300 000 грн», – прокоментувала Тетяна Федорівна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь