Дієві способи спалити зайві калорії без виснажливих тренувань

 

 

 

 

Деякі із них навіть допомагають розслабитися.

Спалювати зайві калорії, не обтяжуючи себе тренуваннями, — мрія багатьох. На щастя, вона не така вже далека від реальності. Позбутися калорій без походу в спортзал дійсно можна, і зробити це досить просто, інформує Ukr.Media.

Ось кілька ефективних способів спалити пару сотень зайвих калорій без штанги і гантелей.

Прибирання

Не втрималися і з’їли щось заборонене? Не біда. Поєднайте корисне з корисним і позбудьтеся зайвих калорій, затіявши прибирання в квартирі. Активне наведення порядку може спалити близько ста калорій за 30 хвилин. Під час прибирання в будинку ми багато ходимо, часто згинаємося і розгинаємося, іноді навіть тягаємо тяжкості, наприклад, пилосос. А якщо ви затієте довге генеральне прибирання, то практично повноцінно замініть цим процесом хороше тренування в спортзалі.

Комедії та фільми жахів

Згідно з дослідженням вчених з Вестмінстерського університету (Великобританія), перегляд фільмів жахів може позбавити вас в середньому від однієї-двох сотень калорій за рахунок різкого збільшення частоти серцевих скорочень. Те ж стосується і комедійних фільмів. Сміх допомагає спалювати калорії, а ще прокачує косі м’язи живота. Головне, під час перегляду фільмів не додавати собі нові калорії за допомогою чипсів, солодощів, попкорну і так далі.

Гаряча ванна

Навіть розслабляючись у гарячій ванні, ви можете втратити близько 130 калорій. Правда, лежати доведеться досить довго — цілу годину. До такого висновку дійшли вчені з Університету Лафборо (Великобританія). А якщо, приймаючи гарячу ванну, ви ще й будете дивитися комедію, то отримаєте подвійну користь. Також допомогти спалити калорії і посилити жироспалювання може холодний душ. Звичайно, це зовсім не так приємно, як ванна, але зате досить ефективно і дозволяє загартувати організм, що особливо важливо для людей, які постійно хворіють.

Шопінг

Цей спосіб витратити енергію нерідко може бути майже таким же виснажливим, як і похід в тренажерний зал, однак і калорій він спалює чимало — від 200 до 300 за одну годину, залежно від того, наскільки активно ви носитеся по магазинах. Як і у випадку з переглядом фільмів, прогулянки по магазинах не повинні супроводжуватися постійним жуванням смакоти.

Розмова по телефону

Звичайна розмова телефоном, під час якої ви не лежите, а ходите, сприяє позбавленню від п’яти-семи калорій у хвилину. Здавалося б, це не так вже й багато. Але якщо вам попався вкрай балакучий співрозмовник, то ви зможете витратити досить велику кількість енергії. Тому по можливості частіше говоріть телефоном, гуляючи по кімнаті або по вулиці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь