Хто увійшов до “штату” муніципальної варти у Ніжині

 

 

 

 

Ще у серпні 2018 року, рішенням сесії міської ради, у Ніжині було створено комунальне підприємство «Муніципальна служба правопорядку-ВАРТА».

На необхідності створення такого підприємства наголошували як представники влади, так і правоохоронні органи, які відверто вказували на дефіцит кадрів та брак часу на боротьбу з адміністративними правопорушеннями. Таке рішення підтримували й самі ніжинці. Проте тоді до затвердження структури та штатної чисельності комунального підприємства так і не дійшли.

Наразі ж на сайті міськради з’явився проект-рішення «Про затвердження структури та штатної чисельності комунального підприємства «Муніципальна служба правопорядку-ВАРТА». Подає даний проект рішення на розгляд депутатського корпусу міської ради перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федір Вовченко.

Відповідно до поданого проекту-рішення до штату підприємства увійдуть: начальник – 1 посада, заступник начальника – 1 посада, бухгалтер – 1 посада, інспектор-ревізор – 6 посад. Тож загальна кількість осіб, що слідкуватимуть за правопорядком міста у складі комунального підприємства складає – 9 осіб.

Раніше в стінах міської ради говорили про те, що основним завданням підприємства буде запобігання правопорушенням, таким як порушення правил паркування, недотримання норм благоустрою і т.д. Встановивши правопорушника працівник «Варти» складатиме відповідний акт, в якому буде вказано і сума штрафу, яку матиме сплатити особа за вчинення такого правопорушення.

Існує цілий ряд сфер міського життя, які вимагають додаткової опіки місцевих правоохоронців. Це — контроль за дотриманням рішень міських рад, пов’язаних з, наприклад, вуличною торгівлею, контроль за об’єктами благоустрою, дотриманні у належному стані місцевими підприємцями прилеглої території зони ведення їх підприємницької діяльності, контроль за порядком і утриманням в належному санітарному стані прибудинкових територій, фасадів будівель і споруд відповідно до правил благоустрою та інші завдання. Тобто, всі ті сфери життя, які важливі для громадян, але на них не завжди вистачає уваги з боку Національної поліції.

У разі створення Муніципальної служби правопорядку, Національна поліція отримує можливість займатися тяжкими злочинами, а злочини у сфері благоустрою, охорони й захисту комунальної власності місцева влада може взяти на себе.

В Україні вже в багатьох містах функціонує Муніципальна варта.

Створення муніципальної служби правопорядку в Ніжині не аби як вплине на порядок, благоустрій міста та безпеку громадян.

Вікторія Коломійченко для сайту Nizhynnews.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь