Оновлений карантин в Україні: що заборонено в дитсадках, школах і ВНЗ з 19 грудня

 

 

 

 

З 19 грудня 2020 року Кабміном України було заборонено проведення у всіх дошкільних, шкільних та інших навчальних закладах масових святкових заходів. Під заборону потрапили будь-які спектаклі, свята і концерти. Дозволені всі ці заходи за участю дітей тільки з однієї групи або класу. На заходах також заборонено бути присутніми відвідувачам.

Нові обмеження опубліковані на урядовому порталі.

Відповідне рішення в Зміни в карантинних обмежень Кабмін було прийнято ще в понеділок, 14 грудня. А анонсовані вони були 9 грудня.

Повний перелік нових заборон та обмежень “помаранчевої” зони нижче.

У навчальних закладах продовжить діяти заборона відвідувати їх, у разі, якщо на самоізоляцію піде понад 50% учнів або ж викладацького складу. Як і раніше не можна відвідувати заняття групам понад 20 осіб. Але, ця заборона не поширюється на дошкільні установи, середні школи, а також заклади позашкільної та спеціалізоване художньої освіти.

Вчитися школярі України будуть до 24 грудня, після чого в них почнуться довгоочікувані новорічні канікули. А після введення локдауну з 8 по 24 січня навчальні заклади або продовжать роботу або перейдуть на дистанційну форму навчання. Також можливе продовження зимових канікул. Дитячі сади ж в період локдауну будуть продовжувати працювати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь