Посилка здоров’я: необхідне обладнання прибуло до Ніжина

 

 

 

 

18 грудня до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» надійшов 21 кисневий концентратор. Міський голова Олександр Кодола зустрівся з трудовим колективом міськлікарні, зазначив, що дані концентратори були попередньо замовлені в вересні-жовтні 2020 року на суму близько 900 тис. грн.

«На сьогоднішній день обладнання є дуже необхідним. На жаль в умовах пандемії короновірусу ми отримуємо нові виклики, з якими стикнулася вся держава та місто Ніжин в тому числі. Наш головний обов’язок – якісно і професійно надавати містянам медичну допомогу. Тому потрібно, щоб були можливості та обладнання, чим надавати цю допомогу. Кисневий концентратор – один з необхідних видів обладнання для лікування коронавірусної хвороби», – наголосив Олександр Михайлович.

Протягом року медичний заклад отримав 67 кисневих концентраторів на суму 2 млн 784 тис грн., з них: за кошти міського бюджету – 40 концентраторів (1 млн 615 тис грн), за кошти НСЗУ – 25 концентраторів (1 млн 89 тис грн), благодійно отримані – 2 концентратори (80 тис грн).

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко поінформував присутніх про розподіл щойно отриманих кисневих концентраторів між відділеннями: в провізорне відділення № 1 – 5 шт., в провізорне відділення № 2 – 5 шт., в терапевтичне відділення – 5 шт., в інфекційне відділення – 5 шт. і в неврологічне відділення – 1 шт.

Під час зустрічі міський голова поспілкувався з медичним персоналом лікарні та з’ясував потреби закладу. Подякував медикам за надважливу роботу, яку вони виконують в дуже непростих на сьогодні умовах, побажав міцного здоров’я, успіхів, натхнення та Божої підтримки. Запевнив, що міська влада спільними зусиллями сприятиме оснащенню міської лікарні необхідним обладнанням для якісного лікування ніжинців. Намагатиметься робити все, що залежить від органів місцевого самоврядування, співпрацюватиме та комунікуватиме.

За інформацією Офіційного сайту Ніжинської міської ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь