Секрети довголіття на кожен день

 

 

 

 

З кожним днем організм зношується все сильніше, кажуть вчені. Вони розповіли, які продукти можуть зупинити старіння і наблизити до довголіття.

Кожен з продуктів у списку містить один або кілька важливих поживних речовин, включаючи корисні жири, важкодоступні антиоксиданти, такі як елегічна кислота, і сполуки, що зберігають молодість, пише Eatthis.

Перше-устриці. Наука говорить, що вони допоможуть запобігти віковій втраті м’язів і захистити очі. Крім того, що устриці є відмінним джерелом білка, що захищає м’язи, вони також є основним джерелом цинку. “Цей мінерал допомагає перетворити вітамін А, життєво важливе поживне речовина для здоров’я очей, в корисну форму і транспортувати його через кров”, – говорить лікар Чіп Герінг.

Читайте також:  Простий продукт, який очищає кров і допомагає зберегти здоров’я взимку

Окінава, острів недалеко від материкової Японії, є домом для більшої кількості довгожителів, ніж де-небудь ще в світі. Відзначається, що близько 7 з кожних 10 тис. громадян доживають до 100 років. Цікаво, що всі вони п’ють зелений чай кожен день-і це, ймовірно, одна з причин, чому вони живуть так довго, кажуть дослідники з Нориджського Інституту.

Виноград, як і зелений чай, містить велику кількість антоціанів. На додаток до їх властивостей боротьби з артритом, вони також допомагають підвищити рівень колагену в сітківці, який захищає очі від вікової макулярної дегенерації.

Одна з причин раннього посивіння – недолік міді. Недавнє дослідження показало, що у передчасно посивілих людей рівень міді був значно нижче, ніж у контрольній групі. Організм потребує міді для виробництва пігменту для шкіри і волосся, а гриби шиітаке є одним з кращих дієтичних джерел.

Читайте також:  Вчені пояснили, чому при інфекціях небезпечно змушувати себе їсти через силу

Завдяки високому вмісту вітаміну К вживання листових овочів, таких як капуста, може допомогти уповільнити когнітивне зниження, згідно з дослідженнями, які розглянули дієти майже 1000 учасників. Вчені виявили, що люди, які щодня з’їдали від однієї до двох порцій зелені, володіли когнітивними здібностями людини на 11 років молодше тих, хто їх не вживав.

Крім того, в список потужних ключів до довголіття також увійшли сир чеддер, вода з лимоном, грейпфрут, сардини, волоські горіхи, чорниця, солодка картопля, томати, морква, лосось, грецький йогурт, а також цільне зерно.

 

Джерело: krhealth.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь