«Скупий платить двічі»: як ніжинців опрацьовують шахраї

 

 

 

 

Лише протягом тижня до ніжинської поліції звернулося п’ять заявників, яких ошукали шахраї. Всіх об’єднує спосіб, за яким вони позбавилися своїх грошей: купували щось через Інтернет та перераховували передоплату. Відмінним є лише товар та сума, на яку шахраям вдалося їх «розвести»: від 1250 грн. до понад 15 тис. грн. за вже відомою схемою придбання неіснуючого автомобіля.

Про це 21 грудня на щотижневій нараді при міському голову повідомила начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

“Такі шахрайства відносяться до категорії кримінальних правопорушень, яких можна було б легко уникнути, адже перераховувати на свій страх і ризик чи ні сотні і тисячі гривень – вирішує сам майбутній потерпілий. Вкотре звертаємося з проханням бути обережними з он-лайн-покупками! Не нехтуйте можливістю спочатку оглянути товар, а вже потім платити за нього. Бажання зекономити, іноді, працює «на кишеню» шахраям, ілюструючи народну мудрість «Скупий платить двічі»”, – резюмувала Інна Іванівна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь