Ціни на АЗС продовжують рости: “в яку копієчку” бензин на Чернігівщині?

 

 

 

 

У двадцятих числах грудня 2020 року великі столичні заправки підняли ціни на паливо. Так з 21 грудня АЗС ОККО і WOG почали торгувати бензином А-95 на 50 копійок дорожче, ніж три дні до цього. У роздріб на півгривні подорожчав також А-92 і дизпаливо, а середній цінник на газ навіть трохи знизився, в порівнянні з першою половиною місяці.
На АЗС мережі SOCAR можна заправитися найдорожчим бензином, а ANP торгує пальним дешевше конкурентів. Мінімальний поріг вартості А-92 і А-95 не змінився. Автогаз подешевшав на 29 копійок, а дизель подорожчав на 80 копійок. Якщо порівнювати зі столичними заправками, то в регіонах поки спостерігається відносне затишшя.

Станом на 21 грудня середні ціни на паливо на Чернигівщині, як інформує CARtaUA наступні:

• 92 – 23,86;
• 95 – 25,59;
• 95+ – 25,28;
• 100 – 28,00;
• газ – 12,29;
• ДТ – 24,08.

Причини коливання цін на паливо

“Ціни на нафту знижуються на побоюваннях, що нові обмеження завадять відновленню попиту на паливо”, – відзначає аналітик PVM Oil Associates Стівен Бреннок. Ймовірно, що зріст цін призупиниться, ш ціна зависне на поточному рівні, зазначає Interfax. У грудні бензин подорожчав на 33%, а ДТ подолало планку в 41%. Серед ключових внутрішніх чинників виділяється девальвація гривні по відношенню до євро.
Зниження попиту через коронавірусних обмежень виявиться стримуючим фактором. Жорсткість карантину може позитивно відбитися на ціні нафтопродуктів українських АЗС в січні 2021 року.

Gorod.cn.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь