На сесії міської ради вирішили, якою в Ніжині буде мінімальна оренда майна

 

 

 

 

Рішення “Про затвердження мінімальної вартості  місячної оренди 1 кв. метра нерухомого майна,  що надається в оренду у 2021 році” прийняли сьогодні, 24 грудня на четвертій сесії Ніжинської міської ради VIII скликання

Повідомляє «Нежатин»

Ніжинська міська рада вирішила встановити мінімальну вартість місячної оренди  1 кв. метра  загальної площі нерухомого майна фізичних осіб згідно з розрахунком, який вказано в додатку до даного рішення.

Отже

Мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі  нерухомого майна фізичних осіб (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку), крім земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю при передачі його в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади відповідно до пункту 5  Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України №1253 від 29.12.2010 року розраховується за такою формулою:

 

Рн

Р = ——— х М х Ф х Т,

К х 12

 

де Р – мінімальна вартість місячної  оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна у гривнях;

Рн – середня вартість  1 кв. метра новозбудованого об’єкта, подібного до орендованого, яка обчислюється залежно від ринкової вартості, у гривнях;

Опосередкована вартість спорудження житла 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна визначено на рівні показника по Чернігівській області згідно з наказом Міністерства  розвитку громад та територій України № 151 від 26 червня 2020 року “Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України” та складає 12 975 грн. за 1 кв. м.

К – коефіцієнт окупності об’єкта у разі надання його в оренду, що відповідає проектному строку його експлуатації (від 5 до 100 років). К – коефіцієнт окупності об’єкта – 50.

М – місцезнаходження об’єкта нерухомого майна, який дорівнює – 1.

Ф – функціональне використання об’єкта нерухомого майна. У разі використання такого для провадження виробничої діяльності дорівнює 2, іншої комерційної діяльності – 3; некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб – 1;

Т – інші якісні характеристики об’єкта, такі як висота житлового приміщення, внутрішнє оснащення, технічний стан, тощо.

Отже, мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна на 2021 рік складає:

– для некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб:

[12 975:(50х12)]х1х1х1= 21,63 грн., де М=1, Ф=1, Т=1;

– для виробничої діяльності:

[12 975:(50х12)]х1х2х1= 43,25 грн., де М=1, Ф=2, Т=1;

– для комерційної діяльності:

[12 975:(50х12)] х1х3х1=  64,88  грн.,  де М=1, Ф=3, Т=1;

 

Це рішення набирає чинності з 1 січня 2021 року.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь