Кабмін змінив правила реєстрації авто. Що нового

 

 

 

 

Нововведення торкнулися процесів реєстрації, перереєстрації та взяття на облік засобів пересування

В Україні нові правила Державної реєстрації транспортних засобів

Кабінет Міністрів України змінив порядок державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів. Відповідну постанову №1273 від 16 грудня 2020 року оприлюднено на сайті уряду.

Серед основних новацій:

  • Можливість реєстрації нових транспортних засобів прямо в автосалонах.
  • Можливість подання документів для перереєстрації через “електронний кабінет водія”.
  • Замовлення індивідуальних номерних знаків через “електронний кабінет водія” (не іменних, а тих що з “красивими” цифрами).
  • Можливість оформлення договору купівлі-продажу, з використанням сервісу “електронний кабінет водія”.
  • Заборона першої державної реєстрації мопедів, придбаних до 23 грудня 2009 р. без документів про набуття права власності. (Раніше такі мопеди можна було реєструвати просто написавши заяву у Сервісному центрі МВС).
  • Не допускається видача номерних знаків одного того самого типу з тим самим інформаційним змістом на два і більше транспортних засобів. (Раніше вантажівка, мотоцикл та легковий автомобіль могли мати однаковий номерний знак. Це викликає чимало помилок у системи автофіксації).
  • У разі перереєстрації без зміни власника або на підставі свідоцтва про право на спадщину номерні знаки можуть перезакріплюватися за цими транспортними засобами (раніше номера міняли в обов’язковому порядку при кожній перереєстрації).
  • Спростилась перереєстрація транспортних засобів на користь страхової компанії, за які страхувальникам виплачена повна страхова сума.
  • Перереєстрація транспортного засобу у зв’язку із заміною двигуна проводиться лише в разі зміни типу двигуна, його ваги, робочого об’єму і потужності. (Документи, що підтверджують законність придбання двигуна, не вимагаються).
  • Розширено список причин для скасування проведеної державної реєстрації транспортних засобів (підробка номерних деталей кузова, махінації з документами, реєстрація обтяжених ТЗ, невідповідність митних документів)
  • На транспортні засоби, власники яких виїжджають за кордон на постійне місце проживання, та транспортні засоби, що вивозяться за кордон у зв’язку з їх відчуженням, видаються свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки встановленого зразка строком на два місяці.

Раніше повідомлялося про початок штрафних санкцій для водіїв “євроблях”. Водіїв з іноземними номерами на транспортних засобах штрафуватимуть, так само як і з українськими, за перевищення швидкості та порушення ПДР.

Джерело: Zik.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь