Пробіотики для жінок, що годують: здоров’я мами та малюка

Для того, щоб після пологів організм матері відновлювався максимально швидко, а малюк, що годується грудним молоком, зростав здоровим, експерти компанії «О.Д.пролісок» радять вживати пробіотики, створені спеціально для жінок в період лактації.

Народження малюка – надзвичайна подія в житті жінки, радісна та відповідальна водночас. Адже після пологів та годування груддю організм жінки перебуває в стресі: знижується імунітет, підвищується ризик виникнення функціональних розладів різних систем організму. Запобігти розвитку цих негативних явищ, відновити здоров’я жінки та сприяти нормальному розвитку дитини допоможуть пробиотики для кормящих мам.

Аргументи на користь пробіотиків для мам, що годують

Пробіотики – живі корисні бактерії, що допомагають підтримати оптимальну мікрофлору кишечника та слизових оболонок. В нормі в організмі людини мікроорганізми знаходяться в оптимальному балансі: 98% корисних бактерій та до 2% умовно-патогенних. Але різноманітні фактори, серед яких можна виділити вагітність та пологи, часто призводять до порушення мікрофлори, що впливає на самопочуття жінки.

У разі виникнення порушень, пов’язаних з  мікрофлорою кишечника, призначають спеціальні препарати, що містять корисні бактерії у необхідній кількості, які також називаються пробіотиками.

Як прийом пробіотиків покращує самопочуття жінки в період лактації:

  • штами біфідобактерій, лактобацил, Streptococcus thermophilus усувають симптоми дисбактеріозів, нормалізують роботу ШКТ;
  • прийом пробіотиків з лактобацилами  під час вагітності та протягом півроку після пологів знижує ризик розвитку депресивних станів у жінок;
  • зменшується вірогідність появи маститів при грудному вигодовуванні;
  • покращується вироблення молока;
  • відновлюється ослаблена імунна система матері;
  • відбувається активний синтез вітамінів групи В та нікотинової кислоти (РР);
  • попереджається розвиток сечостатевих інфекцій.

Подвійна користь: вплив пробіотиків на організм дитини

Материнське молоко є «закваскою» основою для формування мікрофлори в організмі малюка, тому, якщо мама вживає пробіотики та годує груддю, користь природного вигодовування підвищується. Живі бактерії в материнському молоці:

  • нормалізують процеси травлення;
  • усувають дисбактеріози, закрепи та діареї, коліки у немовлят;
  • формують імунітет;
  • пригнічують зростання патогенної мікрофлори.

Коли показане вживання пробіотиків жінкам, що годують?

Пробіотичні препараті призначають жінкам з ослабленим імунітетом, в період сезонних вірусних хвороб, під час прийому антибіотиків, при порушеннях процесів травлення тощо. Також пробіотики можна вживати з метою профілактики означених проблем.

Пробіотики – це мультикомплекс, що містить не один, а до кількох декілька десятків штамів корисних бактерій. Наприклад, препарат «Симбітер-2®», розроблений спеціально для вагітних та жінок, що годують, включає 24 типи пробіотичних мікроорганізмів. Мультипробіотики є живою культурою, і починають діяти з моменту потрапляння до організму. Купити пробіотичні препарати можна в аптеці або заказати на сайті виробника.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь