Що їсти на сніданок для схуднення?

 

 

 

 

Під час дієти

Щоб дієта принесла результат, сніданок повинен бути ситним. Це допоможе уникнути перекусів, які так шкідливі для фігури. Тим, хто намагається схуднути, дієтологи рекомендують сніданки з великим вмістом білків. Ці великі з’єднання повільно перетравлюються і допоможуть протриматися без перекусів до обіду. Крім того, білки підтримують м’язову масу, що дозволяє поліпшити базальний метаболізм (тобто підвищити кількість калорій, які організм спалює в стані спокою).

Типовий білковий сніданок складається з двох яєць (в будь-якому вигляді), скибочки шинки (не обов’язково дієтичної), шматочки сиру (бажано твердого, оскільки є його слід без хліба) і гарячого напою без цукру. Перед сніданком можна натщесерце випити склянку лимонного соку: це корисно для детоксикації організму.

Ось приблизні меню дієтичних сніданків:

– 2 яйця некруто, шинка з індички, напівтвердий сир, чашка кави;

– омлет, подрібнена шинка, твердий сир, чашка трав’яного чаю;

– 2 яйця, тонко нарізана шинка, напівм’який сир, кружка теплого молока.

Для підтримки стрункості
В даний момент ви не сидите на дієті, а просто хочете підтримати себе у формі? У цьому випадку фахівці з харчування рекомендують білкові сніданки з невеликим вмістом вуглеводів. Принцип меню простий: обсяг їжі залишається таким же, як і при дієті, але одна порція білків замінюється порцією вуглеводів. В результаті сніданок виходить досить ситним, щоб уникнути перекусів, але в той же час смачним, оскільки включає в себе фрукти.

В ідеалі такий прийом їжі складається з двох скибочок хліба (цільнозернового або злакового, близько 50 г), порції білків (одного яйця, шматочки сиру або скибочки шинки, 30-40 г), порції фруктів (150 г) і гарячого напою без цукру. Сніданок для підтримки стрункості теж можна почати зі склянки лимонного соку, але це необов’язково.

Зразкові меню легких сніданків:

– тонко нарізаний злаковий хліб, одне яйце некруто, 2 клементина, чашка кави;

– 2 бутерброда з цільнозернового хліба з сирним сиром, тонко нарізана груша, чашка зеленого чаю;

– 2 хлібця зі злаками, скибочка вареної шинки, кружка компоту з персиків (без цукру), чашка трав’яного чаю;

– 2 скибочки цільнозернового хліба, яєчня-бовтанка, гроно винограду, чашка чаю.

 

Джерело: zdorovia.com.ua

Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь