На Ніжинщині назріває конфлікт: земля селянам не належить?

 

 

 

 

У найкоротші терміни скасувати рішення сесії Перемозької сільської ради від 22.10. 2020 року вимагають жителі тепер уже Лосинівської територіальної громади, а донедавна Перемозької сільської ради. Мова йде про земельне питання, а саме «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність, орієнтовною площею 2 га, для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Перемозької сільської ради» (по 174-х заявах громадян).

А все через те, що рішення було прийнято з низкою порушень Регламенту сільської ради, ігноруючи подібні заяви інших громадян, які зверталися з проханням надати земельну ділянку значно раніше, та й до того ж мова про земельні ділянки, що належать до земель громадського пасовища та земель запасу, що були передбачені для громадського випасу, у всіх населених пунктах Перемозької сільської ради, загалом близько 300 га. Такі вимоги й аргументи представили жителі громади під час зустрічі з керівництвом районної влади, правоохоронних органів та головою ОТГ, що відбулась сьогодні у приміщенні Лосинівської селищної ради.

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун наголосив: Усі присутні налаштовані на діалог та дотримання законності у прийнятті рішень сільськими радами.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом підробки документів, – зауважив головний прокурор Ніжинської місцевої прокуратури Павло Герасименко, – і якщо буде доведено порушення законодавства у прийнятті даного рішення сільської ради, то до суду буде скерований позов. І вже суд прийматиме відповідне рішенняПорушення ж Закону України «Про звернення громадян» розглядає Уповноважений Президента з прав людини. Про результати розслідування справи пообіцяв інформувати у місячний термін.

Підтримав присутніх мешканців селищний голова Анатолій Стрілець, вважає, що земельні ділянки мають отримувати усі бажаючі в порядку черговості подання заяв, і це не мають бути землі громадських пасовищ. Селяни мають право на випас своєї худоби, адже часто від утримання господарства заробляють на життя. Наголосив, що проекти по даним земельним ділянкам не будуть затверджені Лосинівською селищною радою доти, доки справа не вирішиться у суді.

nezhatin за інформацією neadm.cg.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь