Із Різдвом Христовим, ніжинці!

 

 

 

 

Зі світлим святом вас, ніжинці! Сьогодні, 7 січня, відзначають православне Різдво Христове — одне з найбільших свят церковного світу. Воно прославляє день, який ознаменувався небувалою подією для всіх – народженням Сина Божого в Богородиці Діви Марії.

За біблійною оповідкою, цього дня у Вифлеємі в хліві Діва Марія народила Ісуса Христа. Першими, хто привітав новонародженого, були пастухи. Пізніше до немовляти прийшли волхви-мудреці зі Сходу.

Православне Різдво пишно святкується в Україні. Цього дня завершується сорокаденний Різдвяний піст. За багатим святковим столом традиційно збирається вся родина. А після Різдва починаються 12-денні святки. Вони супроводжуються народними гуляннями на честь народження Сина Божого. У слов’ян здавна в ці дні водили вертеп, співали колядки і бажали всім добра на весь рік.

Колетив сайту nezhatin щиро вітає усіх з Різдвом! Благодаті нам усім в цей чарівний день, спокою в серці і миру в домі. Хай прийдуть в душі Віра, Надія і Любов, а серця наповняться радістю!

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь