Ніжинці, смійтеся частіше

 

 

 

 

У Міжнародній асоціації практичного і терапевтичного гумору (AATH) знають точно: сміх покращує діяльність серцево-судинної і імунної систем, а також сприятливо впливає на роботу внутрішніх органів. І тому рекомендують частіше сміятися і дивитися більше комедій.

В нашій країні до лікування сміхом (гелотології) поки що серйозно не ставляться. Хоча користь сміху не заперечують. Позитивні емоції однозначно покращують роботу організму – вважають імунологи.

Сміх – той же фітнес. Коли ви смієтеся, активно скорочуються м”язи обличчя і плеча, напружується прес, грудна клітина і діафрагма, пришвидшується пульс і, отже, поліпшується кровопостачання всіх органів і тканин. Приходять в тонус також м”язи ніг і спини. В результаті чверть години сміху спалює 40 калорій – стільки ж, скільки 15-хвилинна велопрогулянка. А якщо сміятися по півгодини щодня, то за рік можна скинути до 2 кг, підрахували в американському університеті Вандербільта.

Організм реагує на сміх майже так само, як на шоколад. Рівень ендорфінів в крові підвищується, поліпшується проходження нервових імпульсів, і як результат ви перебуваєте у гарному настрої. А рівень гормонів стресу (кортизолу і адреналіну) навпаки знижується, що суттєво покращує роботу імунної системи.

Кращий спосіб зняти психічну або фізичну напругу – щиро розсміятися. Сміх – найменш шкідливий і водночас найбільш дієвий психотропний засіб, – стверджують психологи. Найкориснішими є добрі жарти  і безпричинний сміх. Він заспокоює, позбавляє від страхів і тривог і не залишає ніякого відчуття провини – на відміну від сміху над колегою, що впав зі стільця.

За матеріалами  glamour

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь