Коментар міського голови Ніжина щодо сміттєпереробного заводу в нашому місті

 

 

 

 

Екологія – надважливе питання для всіх населених пунктів, і Ніжин – не виняток. Питання можливості облаштування у Ніжині сміттєпереробного заводу підіймалося давно, але і по сьогодні залишається на рівні розмов.

Повідомляє nezhatin.

Читайте також Сміттєсортувальний завод у Ніжині: розкіш, чи реальна потреба?

Власним бачення щодо можливості встановлення у Ніжині такого заводу поділився міський голова Олександр Кодола:

«Це питання дуже актуальне і важливе як в рамках всієї держави, так і для нашого міста, оскільки проблема поводження з твердими побутовими відходами існує вже давно. Питання включає в себе і екологію Ніжина, і ті серйозні проблеми, які ми маємо з сміттєзвалищем у нашому місті.

Зазначу, що я маю досвід роботи у Верховній Раді України і, коли я працював заступником профільного комітету з питань будівництва та житлово-комунального господарства, у віданні нашого Комітету була і ця сфера. То ж підкреслю, що на сьогодні немає ані комплексної, прийнятої на рівні держави стратегії, що стосується поводження з твердими побутовими відходами, ані жодного діючого сміттєпереробного заводу в Україні, оскільки саме на рівні держави питання тарифів і загалом поводження з твердими побутовими відходами, на жаль, до цих пір не врегульовано.

На сьогодні в Києві є лише один сміттєспалювальний завод «Енегія». Йому вже років більше 20, але це інший формат. У Чернігові завжди (вже років з 20) перед виборами це питання підіймали і діючий мер, і попередній, приїжджали багато інвесторові, поляки, німці, але до реальних і практичних дій справа так і не дійшла. У Рівному років 7 тому побудований завод, але він не запущений з вищевказаних причин, адже на сьогодні це, по суті, не є прибутковим бізнесом, бо держава не створила належних умов для цього.

А побудувати силами міста?.. Навіть розвинені міста-мільйонники, такі, як Київ, Львів, Дніпро, Харків, Одеса не осилили такі масштабні грандіозні проекти як будівництво своїми силами сміттєпереробного заводу.

В той же час на сьогодні ми ведемо перемовини з рядом кампаній, як іноземних, так і українських, що стосується можливості встановлення у Ніжині сміттєсортувальних ліній. Це більш реальна перспектива і, можливо, якщо ми домовимося з серйозними кампаніями, то такий проект у Ніжині може бути реалізовано».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь